Представники Донеччини прийняли участь у семінарі з протидії торгівлі людьми на тему «Посилення ідентифікації осіб, які постраждали від торгівлі людьми. Виклики сьогодення»

26-28 вересня 2018 року  пройшов  триденний семінар з протидії торгівлі людьми на тему «Посилення ідентифікації осіб, які постраждали від торгівлі людьми. Виклики сьогодення»

На виконання наказу Міністерства соціальної політики України від 25.01.2018 року № 86 „ Про затвердження Плану підвищення кваліфікації працівників соціальної сфери у 2018 році” 26-28 вересня 2018 року Міністерством соціальної політики України проведено триденний семінар з протидії торгівлі людьми на тему «Посилення ідентифікації осіб, які постраждали від торгівлі людьми. Виклики сьогодення» для осіб, відповідальних за встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми, обласних державних адміністрацій та управлінь соціального захисту населення міських рад міст обласного значення. Від Донецької області у семінарі прийняли участь спеціалісти департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації та управління соціального захисту населення Маріупольської міської ради.

З вітальним словом виступила Олена Фаримець, заступник начальника Управління протидії торгівлі людьми та запобігання домашньому насильству – начальник відділу протидії торгівлі людьми Мінсоцполітики,  яка доповіла про основні тенденції у сфері протидії торгівлі людьми, нові виклики для України у цій сфері, а також наголосила на основних напрямках діяльності Мінсоцполітики та місцевих державних адміністрацій у боротьбі з торгівлею людьми у 2018 році.

Учасники  семінару мали змогу ознайомитися з:

  • практичними аспектами взаємодії органів і установ на місцевому рівні під час виявлення та надання допомоги постраждалим особам;
  • правилами надання допомоги дітям, які постраждали від торгівлі людьми;
  • основними аспектами та принципами проведення інтерв’ю в процесі ідентифікації дітей, які постраждали від торгівлі людьми;
  • причинами професійного вигоряння, а також принципами формування команди та делегування керівником повноважень підлеглим.

Крім цього, учасники взяли участь у обговоренні проблемних питань у взаємодії органів соціального захисту населення з територіальними підрозділами Нацполіції. Всі учасники семінару брали участь у практичних завданнях.

Департамент сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *