Представники Харківського екзархату взяли участь у форумі «Богопосвячене життя в добу цифрової культури»

26-28 вересня у Львові пройшов форум «Богопосвячене життя в добу цифрової культури», в якому взяли участь близько 150 представників греко-католицьких та римо-католицьких чоловічих та жіночих монаших згромаджень з усієї України. У заході взяли участь також представники Харківського екзархату: настоятелька Свято-Івано-Павлівського монастиря с. Олексія разом з с. Григорією, Згромадження сестер Св. Йосифа ОПДМ (Харків) та с. Параскева, Згромадження сестер Милосердя Св. Вінкентія (с. Деменки, що на Полтавщині).

Варто зазначити, що організатор конференції – Асоціація Богопосвяченого життя (Рада Конференцій вищих настоятелів і настоятельок РКЦ та УГКЦ).

Тема цьогорічного форуму була присвячена комунікації. У ході зустрічей розглядалися такі питання:
• що Католицька Церква говорить про мас-медіа та цифрову культуру,
• яке місце богопосвячених осіб у ЗМІ та соцмережах,
• мудрість перебування в світовій павутині,
• Церква в українському медійному просторі,
• мова комунікації для апологетики та євангелізації: як спілкуватись з опонентом в інтернеті, щоби тебе почули і зрозуміли,
• Християнське радіо як голос Церкви до своїх вірних та інструмент для євангелізації. Досвід України та Європи,
• як правильно презентувати свою діяльність та служіння за допомогою ЗМІ та соціальних медіа,
• історії успіху церковних проектів на сторінках і екранах українських ЗМІ,
• анатомія ЗМІ: як співпрацювати з живим організмом. Про специфіку роботи редакцій.

Ці теми протягом чотирьох днів священикам та монахиням розкривали експерти з комунікації, журналісти, маркетологи з Італії, Німеччини та України. Серед них – монс. Алесадро Пероне, експерт з стратегічних комунікацій Ярина Ключковська, маркетолог Ольга Ларіна, засновник та директор Агенції Perfect PR Наталія Улинець, теле- та радіо-журналіст Сакен Аймурзаєв, викладачка Магістерської програми з медіакомунікацій УКУ, медіа-аналітик Марина Довженко, журналіст та блогер Андрій Андрушків, співзасновниця та редактор інтернет-видання “Твоє Місто» Світлана Жаб’юк, координатор Асоціації католицької преси в Україні о. Юрій Блажиєвський, директор «Радіо Марія» в Україні о.Олексій Самсонов та інші.

https://www.facebook.com/events/352137825328516/

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *