У 2018 році у рамках проекту «Гідна країна для гідних людей» створюється 6 наметових таборів для відпочинку молоді та дітей

Табори створюються на умовах співфінансування 50/50 з обласного та місцевих бюджетів. Наметові табори планується відкрити у Кураховому, Краматорську, Богородичному, Святогірську, Іллінівській ОТГ та Маріуполі.
Зараз закуповується необхідне обладнання для функціонування наметових таборів. За зимовий період організаторами буде проведена підготовча робота і вже влітку 2019 року молодь та діти Донецької області матимуть змогу цікаво відпочити у цих таборах. За задумкою організаторів проекту усі табори мають різне тематичне спрямування.

Міська влада Мирнограду у співпраці з громадською організацією «Портал «Пошук»», якою керує Андрій Кондратьєв, відкриють археологічний табір у селищі Богородичне. «Портал «Пошук»» вже не перший рік проводить такий табір, але завдяки проекту вони матимуть змогу придбати сучасне обладнання. Молодь, що приїде до цього табору матиме змогу не тільки набути туристичних навичок, але й навчитися ходити на байдарках та проводити археологічні дослідження на місці хозарського селища.
Місцева влада Слов’янська на базі «Лісової казки» комунального закладу оздоровлення та відпочинку дітей планує відкриття «Святогірської січі». Діти, що оберуть цей табір для відпочинку, за задумкою автору проекту Володимира Скіби, набудуть козацьких навичок – будуть варити куліш, розбивати похідний табір, стріляти з лука, а також зможуть власноруч виготовити ці луки. Табір схожого спрямування планується створити і в Іллінівській ОТГ.
У Кураховому Марьїнського району вже не пірший рік працює наметовий табір «Хвиля» патріотично-військового спрямування. Роботу у таборі проводять громадські організації – Мар’їнська районна громадська організація Українська спілка ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) та районна громадська організація Союз десантників Донецької області . Діти матимуть змогу навчитися стріляти з луку, метати ножі, стрибати з парашутом, отримають альпініські навички у мотузковому парку. Також вихованці  три дні живуть у наметах,  власноруч готують куліш та кашу. Проект надасть змогу оснастити табір сучасним обладнанням
У Маріуполі у рамках проекту «Гідна країна для гідних людей» за підтримки місцевої влади цього літа працював наметовий табір «More моря». Табір проводився з метою організації змістовного дозвілля, для самореалізації, саморозвитку особистості  та пропаганди здорового способу життя. Активну молодь Маріуполя чекало проживання в наметах, збалансоване та вітамінізоване харчування, ранкова зарядка, коворкінг, бізнес семінари, фітнес, спортивні змагання, майстер-класи, конкурси, розважальні вікторини, інтелектуальні ігри та кіно під відкритим небом.
Також активні молоді люди Маріуполя мали нагоду поспілкуватися з гостями, які поділилися своєю історією успіху. Були запрошені  Чемпіон світу, Європи та України з кікбоксингу Олександр Олійник, Бронзова призерка кубка світу, чемпіонка Європи, переможець кубка України і чемпіонка України з кікбоксингу і тайського боксу, стипендіатка міської ради Уляна Міщенко, приватний підприємець, засновник “Роби бізнес сьогодні” Євген Шевченко, заслужений майстер спорту України, багаторазовий чемпіон та рекордсмен Європи та Світу, п’ятикратний призер Паралімпійських ігор з плавання, почесний громадянин Маріуполя Данило Чуфаров, майстер спорту України міжнародного класу, багаторазова чемпіонка України, Європи та світу з ушу, стипендіатка міської ради Ганна Терещенко, Молодий вчений 2018 року Світлана Піднебенна,  семиразовий чемпіон України з баскетболу, чотириразовий володар Кубка України, володар Регіонального Кубка Виклику, фіналіст Кубка ФІБА Європа, MVP фіналів Суперліги, тренер і спортивний директор МБК «Маріуполь» Олександр Скутельник, заступник генерального  директора “Трініті” – директор з маркетингу, тренер команди “Азовські Дельфіни”, чемпіон України Максим Бєліков.
Проект «Гідна країна для гідних людей – 2018» це чудова можливість для розвитку молодіжної інфраструктури Донецької області. Завдяки цьому проекту молодь області, навіть з найвіддаленіших куточків, має змогу долучитись до якісної неформальної освіти та всебічно розвиватися.

Департамент сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *