НАБУ продовжуватиме наступ на топ-корупцію всупереч тиску — Артем Ситник

Детективи Національного антикорупційного бюро України й надалі розкриватимуть корупційні схеми без огляду на посади та політичну доцільність попри збільшення спроб впливу на діяльність інституції. На цьому наголосив Директор НАБУ Артем Ситник 3 жовтня під час засідання Комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції.

Він підкреслив, що в активі Бюро є чимало резонансних розслідувань стосовно осіб, які раніше уникали кримінальної відповідальності за корупцію.

«Ті, хто свого часу підтримував створення НАБУ, можливо, з подивом для себе, нарешті відчули, що антикорупційна реформа в країні таки запрацювала. Сьогодні ті ж самі люди намагаються цю реформу зупинити, вдаючись подекуди до відвертих маніпуляцій щодо НАБУ. Я не виключаю в подальшому різного роду провокацій, вручення підозр, ухвалення інших політично вмотивованих рішень, мета яких — зупинити НАБУ. Можливо, не так швидко, як хотілось би, але ми рухаємося вперед», — акцентував Директор Національного бюро.

Артем Ситник висловив впевненість, що запуск Вищого антикорупційного суду наблизить момент точки неповернення антикорупційної реформи в країні.

«Коли буде створений Антикорупційний суд, який почне виносити вироки, суспільство побачить справжній результат нашої роботи», — зазначив він.

Директор нагадав, що НАБУ з травня 2016 року наполягало на необхідності створення такої незалежної судової інстанції як Вищий антикорупційний суд. Оскільки наразі передані Національним бюро та Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою справи у судах загальної юрисдикції фактично не розглядаються.

 

Матеріали для ЗМІ

Необхідна інформація та лінки для поширення на Ваших ресурсах Контактний email: 

press.nabu@gmail.com

Інша інформація: 

https://nabu.gov.ua/kontakty-dlya-zmi

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *