Перший заступник зовнішньої розвідки СБУ: 8 мільйонів доларів, 200 смертей та …

Перший заступник зовнішньої розвідки СБУ: 8 мільйонів доларів, 200 смертей та родина із російським громадянством

Полковник Семочко, який очолював СБУ Києва та області з 2015 по 2017 рік, має пряме відношення до загибелі близько 200 людей. Попри це, він має ще багато «дірок» у своїй репутації.

Сергій Олексійович Семочко, уродженець Криму, нині – друга людина зовнішньої розвідки Служби Безпеки. У 2015-2017 роках він керував Службою у Києві та Київській області. Саме в цей час Семочко почав війну із фірмами-постачальниками фармацевтичних препаратів для гемодіалізу. Лікування пацієнтів, які потребують щоденне проходження процедур гемодіалізу до 4х разів на добу, є досить специфічним. Справа у тому, що зміна спеціальних пакетів ліків для діалізу може призвести до летального результату пацієнта. Україна закуповує ці пакети на державному рівні і закупити їх просто так в аптеці неможливо. Фірми-постачальники ж вийшли на двох найякісніших виробників з Німеччини і США та вирішили працювати «чисто». Без офшор і відкатів. Що, в свою чергу, не сподобалось тодішньому очільнику СБУ Сергію Семочко. Під егідою боротьби із корупцією, відкрились кримінальні справи на постачальників пакетів для діалізу через порушення правил державних закупівель. Насправді ж, як свідчать самі керівники фірм-постачальників, СБУ цікавили хабарі і відкати. Тим часом, за період втручання СБУ у державні закупівлі препаратів для гемодіалізу, загинуло близько 200 хворих пацієнтів, які не отримали від держави необхідного лікування. Під час «розслідування» держава не закуповувала пакети більше ніж пів року. То ж запасів вистачило далеко не всім.

Журналісти проекту «Наші гроші» виявили, що за цей час родина Семочко придбала 3 особняки у районі Конче-Заспи Київської області, де проживає політична еліта України, загальною площею близько 1 500 квадратних метрів та мінімальною вартістю 8 000 000 доларів. Також з’ясувалось, що жінка очільника зовнішньої розвідки, її діти та їх родини мають подвійне громадянство: українське та російське. Загалом в «сбу-шній» родині журналісти нарахували 8 осіб, які мають громадянство Росії. Діти родини Семочко кілька разів на рік подорожують курортами окупованого Росією Криму та користуються послугами приватного гелікоптера для пересування Україною з метою розваг за 6 000 доларів. Дружина полковника СБУ Тетяна Лисенко та її зять мають в Росії ідентифікаційні номери, а це означає те, що вони або працевлаштовані в Російській Федерації, або мають власний бізнес.

Журналісти підсумували: звідки у держслужбовця, який ніколи не мав бізнесу, маючи в офіційній власності лише земельну ділянку в Ялті та видану державою квартиру у тій же Ялті, зміг набудувати три будинки, забезпечити свою родину розкішним життям та роз’їзжати на роботу новеньким Toyota Land Cruiser? З 2015 року декларації співробітників повністю засекречені, проте на відповідній Семочко посаді зарплатня складала приблизно 1 500 доларів на місяць. Дружина ж Тетяна Лисенко, маючи власний бізнес в Україні, з 2010 по 2018 рік заробила всього 135 000 доларів.

Єдиним логічним поясненням таких майнових статків є хабарництво під час рейду на закупівлю фармацевтичних пакетів для гемодіалізу. Переступаючи через людські життя, державні інтереси та війну з Російською Федерацією, полковник, заступник керівника зовнішньої розвідки СБУ Сергій Семочко, влаштував своє життя по найвищому розряду. Це коштувало 200 людських життя. На яке покарання, ви вважаєте, заслуговує цей посадовець? Щоб такі як Семочко не уникали покарання, а корупційні суди не виправдовували державних зрадників, ми чотири місяці боролися за прийняття закону про створення Антикорупційного суду під стінами Верховної Ради. І в нас це вийшло. Ми впевнені, що тільки реальні тюремні терміни зможуть допомогти очистити владу від крадіїв і зрадників. Ми підтримували всі антикорупційні ініціативи і створення відповідних державних органів. Але правильних законів і антикорупційних органів замало. Ми ще маємо привести на посади в цих органах чесних і сильних політиків, які не боятимуться тиску або підкупу. То ж долучайтеся до руху «Визволення», бо попереду ще багато роботи!

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *