Смердючі гроші корупції ПАТ “ТАСКОМБАНК” Сергія Тігіпка допоміг «відмити» …

Смердючі гроші корупції

ПАТ “ТАСКОМБАНК” Сергія Тігіпка допоміг «відмити» 3.9 млрд грн. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

З лютого по жовтень 2017 року 23 юридичні особи-клієнти банку на пільгових умовах зняли 3.9 млрд грн зі своїх поточних рахунків. Це майже 80% всієї виданої банком готівки.
Гроші знімали ніби для закупівлі 612 тисяч тон вторсировини у 6 фізичних осіб. Більшість з них зареєстровані в окупованому Криму. А декілька з них — фігуранти кримінальних проваджень.

Для перевезення такої кількості сировини необхідно задіяти 284 вантажні автомобілі кожного дня. Проте такі транспортні послуги не оплачувались.

“До того ж банк надав НБУ недостовірну інформацію, а саме:
•копії довідок органів Державної фіскальної служби України про відсутність у клієнтів заборгованості з податків, зборів, платежів, що контролюються органами Державної фіскальної служби України. Ці документи, за інформацією органів Державної фіскальної служби України, вказаним вище клієнтам банку не надавалися;
•документи щодо здійснення деякими клієнтами банку чи їх керівниками фінансових операцій зі сплати податків, зборів та інших обов’язкових платежів. Однак документи з відповідними реквізитами відсутні, а деякі керівники вказаних вище компаній взагалі не мають відкритих рахунків у банку або у них відсутні платіжні картки, номери яких зазначені у відповідних документах;
•копію договору із заводом-переробником на поставку вторинної сировини, наявність якого не підтверджується цим заводом.

Згадані фінансові операції схожі на схеми діяльності конвертаційних центрів, описаних у розділі IV Типологічного дослідження Державної служби фінансового моніторингу України “Ризики використання готівки” за 2017 рік.” – повідомляє прес-служба НБУ.

#Визволення #Корупція #НБУ

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *