Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 04 жовтня 2018 року

Ранкове зведення на 07:00 4 жовтня 2018 року

Упродовж минулої доби, 3 жовтня, ситуація в районі проведення операції залишалася цілком контрольованою Об’єднаними силами.

Окупанти 21 раз відкривали вогонь по позиціях наших військ,в тому числі – 5 разів із застосуванням озброєння, забороненого Мінськими домовленостями.

Так, протягом минулої доби ворог здійснював обстріли наших позицій в районах населених пунктів Кримське, Троїцьке, Луганське, Новолуганське, Піски, Красногорівка, Павлопіль, Гнутове, Водяне та Лебединське.

Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Позиції Об’єднаних сил в районі населеного пункту Кримське противник обстріляв з мінометів 120-го калібру, а по опорних пунктах біля Луганського, Новолуганського, Гнутового та Лебединського вів вогонь з мінометів калібру 82 мм. По захисниках Кримського крім того окупанти застосовували озброєння бойових машин піхоти.

Втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає.

За даними розвідки, двох бойовиків російсько-окупаційних військ минулої доби знищено та двох поранено.

Від початку поточної доби противник з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї двічі обстріляв позиції Об’єднаних сил поблизу населеного пункту Водяне на Маріупольському напрямку. Важке озброєння не застосовувалося. Втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає.

Докладніше про події в районі проведення операції буде поінформовано під час щоденного брифінгу представника Об’єднаних сил.

За матеріалами офіційної сторінки прес-служби ООС в соціальній мережі Фейсбук

В Покровське діти отруїлися в шкільній їдальні

Перевірку води в одній зі шкіл Покровська вимагають провести батьки постраждалих дітей.

Як передає Donbass.live, за твердженням мешканки Покровська група дітей, серед яких і її дитина отруїлись технічною водою в міській школі.

Йдеться про загальноосвітню школу № 6, розташованої по вулиці Таманова. Обставини отруєння дітей, а також їх стан уточнюється.

До слова, вода в Покровське – нагальна проблема вже місяць. Спочатку жителі скаржилися на її відсутність в кранах, а потім і на якість питної води.

За матеріалами сайту «NewFormat»

Олександр Куць розповів про 100 днів роботи на посаді

  У Краматорську відбулася зустріч голови Донецької облдержадміністрації з представниками засобів масової інформації, на якій Олександр Куць звітував про 100 днів роботи на посаді.

  Олександр Куць акцентував увагу на основних напрямах, над якими ведеться робота в області. Це розвиток гуманітарної сфери, відбудова інфраструктури, розвиток економіки та залучення інвестицій, інформаційна безпека і захист ВПО, екологічна безпека регіону та здорове життя.

  Голова Донецької облдержадміністрації підкреслив – все, що відбувається в області є результатом злагодженої роботи структурних підрозділів ОДА, міської та районної влади.

  Очільник області детально розповів, що було зроблено та які плани має Донецька ОДА за усіма напрямками роботи.

За матеріалами сайту Донецької облдержадміністрації

Селидове, Курахово, Новогродівка: жителі масово отруюються водою з крана, в «Воді Донбасу» про проблему вперше чують

У Селидовому, Курахово і Новогродівці на Донеччині вже два тижні в будинки городян подається каламутна вода зі специфічним смаком, який неможливо усунути кип’ятінням. Вода віддає болотом, має солонуватий присмак і викликає шлунково-кишкові розлади.

Про те, що в будинку подають нефільтровану і неочищену воду, повідомляють жителі Селидове та сусідніх Курахово і Новогродовки.

У Селидовому водопровідною водою отруїлася ціла сім’я з трьох осіб – чоловік з дружиною і їх восьмирічний син.

До медиків постраждала родина не зверталася.

За матеріалами сайту «Вчасно»

Рада подовжила закон про “Особливий статус” Донбасу

Верховна Рада прийняла законопроект №9153, який продовжує дію закону «Про особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей» до 31 грудня 2019 року.

За відповідний законопроект за основу і в цілому проголосувало 245 народних депутатів.

Голосуванню за законопроект передували парламентські дебати.

За матеріалами сайту «Новости Донбасса»

До ОРДЛО попрямувало 98 тонн гумдопомоги від Міжнародного комітету Червоного Хреста через КПВВ “Новотроїцьке”

Гуманітарний вантаж від Міжнародного комітету Червоного Хреста (98 тонн) попрямував на тимчасово окуповану територію Донецької та Луганської областей через КПВВ “Новотроїцьке” (Волноваський р-н), повідомляє у четвер прес-служба Державної прикордонної служби України.

“Через контрольний пункт в’їзду-виїзду “Новотроїцьке” до ОРДЛО попрямували п’ять вантажних автомобілів із гуманітарною допомогою від Міжнародного комітету Червоного Хреста. Загальна маса вантажу становить 98,6 тонни” – йдеться в повідомленні.

За матеріалами сайту «Інтерфакс-Україна»

У Донецькій ОДА відбувся семінар-нарада щодо оцінювання діяльності держслужбовців

4 жовтня в Донецькій облдержадміністрації відбувся семінар-нарада щодо інструментів оцінювання результатів службової діяльності державних службовців. Участь у семінарі взяли начальник міжрегіонального управління Нацдержслужби України у Донецькій та Луганській областях Наталія Шербіна, головний спеціаліст – юрисконсульт міжрегіонального управління Нацдержслужби України у Донецькій та Луганській областях Дмитро Лучанінов, начальник управління кадрового забезпечення та з питань нагород облдержадміністрації Тетяна Огданська, заступник начальника управління – начальник відділу кадрової роботи управління кадрового забезпечення та з питань нагород облдержадміністрації Олена Туманова, а також керівники та працівники служб управління персоналом структурних підрозділів облдержадміністрації та райдержадміністрацій.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Типового порядку проведення оцінювання результатів службової діяльності державних службовців» від 23 серпня 2017 року № 640 з жовтня по грудень в органах виконавчої влади проводиться відповідне оцінювання.

За матеріалами сайту Донецької облдержадміністрації

Учасниці пілотного проекту фінансової допомоги на поворотній основі для організації підприємницької діяльності вирішено надати кошти

4 жовтня відбулось засідання обласної комісії з питань надання учасникам пілотного проекту фінансової допомоги на поворотній основі для організації підприємницької діяльності під керівництвом заступника голови Донецької облдержадміністрації Ігоря Стокоза та за участі керівників структурних підрозділів Донецької ОДА.

На заході було розглянуто питання стосовно надання учаснику пілотного проекту Ганні Прожозі зі Слов’янського району із залученням до роботи членів малозабезпечених сімей та переселенців в Миколаївській міській ОТГ безвідсоткової фінансової допомоги на поворотній основі для організації підприємницької діяльності. Вона представила бізнес-план щодо організації вирощування кролів.

Серед основних конкурентних переваг учасниця виділяє декілька показників: завжди свіже екологічно чисте м’ясо та доступність продукції на місцевих ринках. Для отримання постійного прибутку планується реалізовувати високопоживне м’ясо, а також кролячі шкурки для пошиття хутряних виробів. Загальна вартість проекту за джерелами фінансування складатиме біля 75 тис грн.

За матеріалами сайту Донецької облдержадміністрації

У Краматорську лікарі надають консультації навіть по телефону

У місті запрацювали телефони, по яким у вечірній час можна отримати консультацію  чергового лікаря.

В рамках медичної реформи для покращення надання медичних послуг  у Краматорську місцеві мешканці відтепер можуть зателефонувати  та отримати  необхідну інформацію відносно стану здоров’я.

За матеріалами сайту Краматорської міської ради

НКМЗ відвідала делегація педагогів і учнів з Литви

Новокраматорський машинобудівний завод з екскурсією відвідала делегація освітян і учнів з Литви. Цей захід відбувся за ініціативи директора ЗОШ №9 В’ячеслава Гіпіча і за підтримки Генерального директора ПрАТ НКМЗ Сукова Г.С.

Гості побували в цехах підприємства, де ознайомилися з технологічними можливостями устаткування, поспілкувалися з персоналом. Зокрема, вони відвідали металургійні і механообробні цехи, ознайомилися з автоматизованими кувальними комплексами АКК-10000 і АКК-3000, з сучасними обробними центрами в механічних цехах №№ 3 і 8. Гості із захопленням відгукнулися про стан цехів, що зазнали ергономічну реконструкцію, культурі виробництва, якості продукції, що виготовляється. Литовським школярам та їхнім педагогам було все в дивину – адже таких підприємств у себе на батьківщині вони не бачили.

За матеріалами сайту Краматорської міської ради

Дмитро Стус був гостем Краматорська

У бібліотеці ім. Маяковського пройшло святкове засідання громадської організації «Клуб «Краєзнавець», присвячене українському поетові Василю Стусу.

Гостем засідання став син поета – Дмитро Стус.

Звучали вірші, присвяти поету, його мужності. Також Народний театр книги «Еспада» представив постановку «Гармонія життя і творчості».

За матеріалами сайту 6264

Маріупольці взяли участь у чемпіонаті з веслування на байдарках і каное

У Харкові відбувся відкритий чемпіонат області “Харківська хвиля” з веслування на байдарках і каное. На змаганнях виступили маріупольські спортсмени КДЮСШ «Атлетик».

За результатами виступів, вихованець установи Владислав Кримський посів друге і два восьмих місця. Він змагався на дистанціях К-1 200 м серед спортсменів 2007, 2009-2010 років народження.

А маріуполець Андрій Малько на дистанції К-1 200 м посів четверте місце. П’ятим на дистанції в 200 метрів серед юнаків 2009 – 2010 років народження став Єгор Безчасний.

Парад нагородження проводила чемпіонка світу й Європи Марія Гончарова, а також заслужений тренер України Ігор Гармаш.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

У Маріуполі морським піхотинцям Міноборони зводить військове містечко

У Приморському районі Маріуполя для морських піхотинців будують казарми. Військове містечко сьогодні налічує чотири казарми, будинки для офіцерів і ангари. Проект реалізується Мінобороною за розпорядженням Президента України Петра Порошенка.

Для зведення військового містечка по вул. Латишева залучені будівельники столиці, Черкас, Волновахи та Маріуполя.

За матеріалами сайту mrpl.city

Морські піхотинці отримають нове житло – Міноборони

У Маріуполі на виконання розпорядження президента України триває будівництво військового містечка для військових морської піхоти.

Таку інформацію оприлюднила прес-служба Міноборони.

“Робота триває згідно з графіком. Вже за кілька місяців нові затишні кімнати зможуть прийняти перших новоселів, які своєю мужністю та відданістю Україні заслужили на гідне до них ставлення”, – йдеться у повідомленні.

Військове містечко будується відповідно до міжнародних стандартів НАТО.

“Будуємо 4 казарми поліпшеного НАТОвського типу. У кімнаті по 4 людини з окремим санвузлом і душовою кімнатою. Не як раніше, казарма на 2 кімнати і по 60 людей у кожній”, – розповів керівник проекту будови військового містечка Віталій Оленський.

За словами Оленського, у проекті два 5-поверхові будинки для сімей офіцерів.Також будуть зводитися ангари для 50 одиниць бойової техніки.

“Початок будівництва стартував 10 червня 2018-го. Здача запланована на січень 2019-го. Раз на 2 тижні приїжджає комісія з перевіркою. У строки вкладаємося. Якість на висоті”, – сказав експерт.

За матеріалами сайту «Gazeta.ua»

Підтримка підприємницьких ініціатив від служби зайнятості

За ініціативи Бахмутського міського центру зайнятості в рамках діяльності Центру Розвитку підприємництва 03 жовтня 2018 року відбувся тренінг, на якому основам бізнес-планування навчалися 11 безробітних осіб та 6 підприємців.

В центрі уваги присутніх був проект «Український донецький куркуль», спрямований на надання фінансової підтримки, а також залучення суб’єктів підприємництва до реалізації проектів у пріоритетних напрямках діяльності.

На зустрічі були порушені актуальні питання створення нових робочих місць, порядку оформлення найманих працівників, оподаткування грантових програм та страхування власного бізнесу.

Заступник директора Бахмутського міського центру зайнятості Олена Павлова ознайомила присутніх з додатковими фінансовими стимулами, які служба зайнятості пропонує роботодавцям, які приймають на роботу зареєстрованих безробітних громадян на нові робочі місця та внутрішньо переміщених осіб на умовах строкових трудових договорів.

За матеріалами сайту Бахмутської міської ради

Спортсмени Покровська знову найкращі

Вперше спортсмени з Покровська здобули медалі на Чемпіонаті України з настільного тенісу.

У місті Чернігів відбувся чемпіонат України з настільного тенісу серед спортсменів з ураженням опорно-рухового апарату та вадами розумового і фізичного розвитку.

Змагання зібрали понад 100 представників усіх регіональних центрів «Інваспорт» та центру «Інваспорт» міста Київ, серед яких від Донецької області виступили 6 осіб з ураженням опорно-рухового апарату

За підсумками чоловічої боротьби срібним призером став Павло Сагіров з Покровська, бронзові медалі отримали Віталій Байрамшин з Покровська та Віктор Перков з Мирнограду

За матеріалами сайту Покровської міської ради

 Музиканти з Горлівки відправляються в тур по Латинській Америці

Весною 2019 вихідці з Горлівки поїдуть в Японію, але ще в цьому році група буде гастролювати по Латинській Америці. Про це повідомляється на їх офіційній сторінці в Facebook.

«Ми неймовірно пишаємося і раді оголосити наше перше турне по Латинській Америці! Ми не можемо придумати кращого способу закінчити цей рік метал-турів, ніж відвідати ці прекрасні країни. Ми щасливі! », – завили музиканти.

Фанам в Колумбії, Аргентині, Бразилії, Уругваї, Перу і Чилі пощастить почути новий матеріал групи. Нещодавно Jinjer анонсували запис EP, який також повинен вийти до кінця року. Jinjer стане першим українським гуртом, який зіграє в Японії, а в Латинській Америці до них вже грав Stoned Jesus.

За матеріалами сайту «Главком»

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *