Арсен Аваков відвідав завод «Airbus», де збирають вертольоти для України



4 жовтня, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін в рамках робочого візиту до Франції ознайомились з процесом збору вертольотів H125 і Н225.
Делегація відвідала завод «Airbus Helicopters» у французькому місті Маріньян і побачила всі етапи збору гелікоптерів: починаючи від першої лінії, коли працюють над електрикою і гідравлікою машини і закінчуючи останнім пунктом – тестовим польотом.
Саме на цьому підприємстві виконуватиметься замовлення України на виготовлення та постачання 55 вертольотів різних класів для потреб ДСНС, Національної гвардії, Державної прикордонної служби та Національної поліції.
Арсен Аваков заявив, що контракт на постачання французьких гелікоптерів для потреб відомства ‑ це «рішучий та якісний крок уперед».
«Це дійсно виводить нас на вищий рівень. Технічне обслуговування цих машин здійснюватиметься в Україні. Тож це дійсно інший якісний рівень і з точки зору безпеки польотів, і з точки зору ефективності застосування», ‑ зазначив міністр
На заводі розповіли, що збір вертольота проходить дев’ять етапів. Кожен етап займає три дні, необхідно 27 днів для повної збірки вертольота. Після цього гелікоптер передається на етап фарбування, це близько 10 днів. Наступний етап – це етап тестування, коли проводиться два-три польоти.
Старший віце-президент «Airbus Helicopters» Олів’є Мішалон наголосив, що його компанія докладе всіх зусиль, щоб гарантувати повне задоволення потреб українських замовників.
Нагадаємо, вже до кінця цього року Україна отримає перші чотири вертольоти від французької компанії. Три гелікоптери будуть виконувати завдання в підрозділах ДСНС, один ‑ в Національній гвардії.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *