Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 05 жовтня 2018 року

Ранкове зведення на 07:00 5 жовтня 2018 року

Упродовж минулої доби, 4 жовтня, ситуація в районі проведення операції залишалася контрольованою Об’єднаними силами.

Російські окупанти 20 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ. При цьому ворог 5 разів застосовував озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

Противник вів прицільний вогонь із мінометів калібру 120 та 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Російсько-окупаційні війська здійснювали обстріли позицій Об’єднаних сил в районі населених пунктів Кримське, Оріхове, Луганське, Травневе, Шуми, Південне, Красногорівка, Мар’їнка, Павлопіль, Гнутове, Водяне та Широкине.

По позиціях наших військ у районі Луганського окупанти здійснили два обстріли з мінометів калібру 120 мм. По оборонцях Кримського, Оріхового та Травневого ворог відкривав вогонь з мінометів 82-го калібру.

В ході бойових дій троє військовослужбовців Об’єднаних сил отримали поранення.

За даними розвідки, протягом доби трьох окупантів знищено та трьох поранено.

Від початку доби ворог чотири рази обстріляв позиції Об’єднаних сил з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї у районі населених пунктів Кримське, Вільний, Водяне та Гнутове. Важке озброєння при цьому не застосовувалося. Один військовослужбовець Об’єднаних сил отримав поранення.

Докладніше про події в районі проведення операції буде поінформовано під час щоденного брифінгу представника Об’єднаних сил.

За матеріалами офіційної сторінки прес-служби ООС в соціальній мережі Фейсбук

У Дружківці призначили в.о. начальника поліції: главу відділу затримали на хабарі в 200 тисяч грн

  Тимчасово виконуючим обов’язки глави поліції в Дружківці Донецької області призначили Романа Раєва. Про це Громадському повідомили у прес-службі поліції.

  Напередодні начальника міської поліції Дружківки затримали в його кабінеті під час отримання хабара у сумі 200 тисяч гривень.

  Начальник міської поліції Дружківки під час затримання за отримання хабара лежав на столі. Військовий прокурор об’єднаних сил Олег Цицак заявив, що таким чином він намагався зімітувати поганий стан здоров’я.

  «Було силове затримання, а він намагався зімітувати поганий стан здоров’я, ліг на стіл. Була викликана швидка допомога, лікарі оглянули його, жодних заперечень щодо його утримання під вартою не було», — сказав Цицак у коментарі UA:ДОНБАС.

  Сергій Янголенко очолював місцеву поліцію з 30 серпня 2018 року. Йому загрожує до 12 років ув’язнення.

За матеріалами сайту Громадське

Учениця художньої школи Краматорська взяла участь у обласному пленері «Нащадки Куїнджі» для юних художників, учнів художніх шкіл та шкіл мистецтв

У Маріуполі пройшов обласний пленер «Нащадки Куїнджі» для юних художників, учнів художніх шкіл та шкіл мистецтв, організований Колегіумом Анни Ярославни Схід разом з Маріупольською організацією Національної спілки художників України за підтримкою управління культури Донецької обласної державної адміністрації та департаменту культурно-громадського розвитку Маріупольської міської ради. Програма цих чотирьох днів була дуже насиченою. Учасникам треба було зробити начерки на запропоновані теми «Маріуполь морській», «Маріуполь історичний», «Маріуполь індустріальний» в трьох локаціях на арт-просторі «Акварель», в Краєзнавчому музеї і Міському саду, а потім втілити їх в олії на полотнах. Крім того, відбулись зустрічі з викладачами Національної спілки художників України, а також викладачами Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури, які поділилися досвідом і оцінили роботи художників-початківців. Для учасників пленеру була проведена екскурсія в майбутню Маріупольську філію Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури, відкриття якої заплановано на вересень 2019 року.

За матеріалами сайту Краматорської міської ради

У Краматорську відзначили День захисту тварин

У всьому світі відзначається День захисту тварин. В палаці культури ім. Л.Бикова відбувся захід, присвячений цій події. Його відвідали учні 3-х класів ЗОШ № 1. На зустрічі була змога переглянути фільми про життя тварин. Діти також відповідали на питання тематичної вікторини, розповідали про спілкування зі своїми домашніми тваринами-вихованцями, серед яких – собаки, коти, хом’ячки, морські свинки тощо. Завершилася зустріч переглядом виставки фотографій Б.І. Фоменко, розташованої в палаці. Герої фотографій – тварини, птахи, змії, та комахи, які водяться в нашому краї.

За матеріалами сайту Краматорської міської ради

Бібліотеки та юнацтво – поєднання заради читання

  5 жовтня бібліотечних працівників міста запросила центральна міська публічна бібліотека на семінар «Сучасна бібліотека і юнацтво в єдиному культурно-інформаційному просторі». Усього учасників семінару  60  осіб – представники публічних, шкільних, бібліотеки технікумів, професійних училищ, профспілкові.

В роботі семінару прийняли участь партнери бібліотек,  працівники відділу молодіжної політики та у справах сім’ї Краматорської міської ради.

Тему семінару розкрито у глибоких, і в той же час лаконічних, цікавих за змістом, креативних за поданням виступах бібліотекарів.

За матеріалами сайту Краматорської міської ради

Освітян Краматорська привітали із професійним святом

У ПК і Т НКМЗ відбулися урочистості з нагоди святкування Дня працівників освіти. Привітати вихователів, вчителів, викладачів та ветеранів освіти прийшли представники міської влади, підприємств та організацій міста, численні друзі, колишні учні та вихованці.

Секретар міської ради Денис Ошурко подякував освітянам за їх щоденну, самовіддану працю.

Найкращі освітяни міста були відзначені грамотами та подяками міського голови, департаменту освіти Донецької облдержадміністрації та управління освіти Краматорської міської ради.

Святковий концерт педагогам подарували творчі колективи міста.

За матеріалами сайту Краматорської міської ради

У Маріуполі запущений електронний сервіс міських заходів

Про спортивні і культурні події маріупольці будуть дізнаватися з електронного «Календаря подій». Оновлюваний регулярно сервіс запущений на сайті міської ради Департаментом інформаційних технологій.

Виконаний у відповідності з дизайном бренду Маріуполя, календар містить інформацію про міські заходи.

  За матеріалами сайту mrpl.city

На дорогах Маріуполя з’явилися «зебри» для велосипедистів, які не стираються

Велодоріжки на оновленому проспекті Миру в перетині з проїзною частиною фарбують в червоно-білу «зебру».

В даний час візуально визначити своє наближення до перехрестя з велодоріжкою водії зможуть при в’їзді з проспекту Миру на внутрішньодворових дорогах в районі міської бібліотеки імені В.Г. Короленка.

  За матеріалами сайту mrpl.city

Маріупольські вчителя відзначили професійне свято разом з головою міста

Міський голова Маріуполя Вадим Бойченко привітав учителів з їхнім професійним святом.

Щороку в першу неділю жовтня своє професійне свято відзначають працівники сфери освіти. Сьогодні для маріупольських педагогів в ДК «Український дім» відбувся святковий концерт.

Вадим Бойченко подякував вчителям за їх щоденну працю.

З нагоди свята всі вчителі отримали грошові премії. Також Вадим Бойченко вручив їм подяки за підготовку переможців всеукраїнських олімпіад.                                  

За матеріалами сайту mrpl.city

У Сартані провели Другий щорічний турнір з шахів

У селищі Сартана пройшов Другий щорічний турнір з шахів, присвячений Дню літньої людини.

У турнірі змагалися між собою 10 чоловіків. Склад був досить сильний, тож передбачити переможця в кожній грі було складно.

За підсумками змагань місця розподілилися наступним чином:

Звання чемпіона з 18-ма очками вдалося завоювати В’ячеславу Фесенко, срібним призером змагань з 16-ма очками став Анатолій Корона, а бронзову медаль з 13-ма очками завоював Анатолій Махсма.

 За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

У прифронтовому селищі під Маріуполем пробурили свердловину з водою для амбулаторії та дитсадка

У прифронтовій Старогнатівці завершені роботи з пошуку води. У селищі пробурили розвідувальну свердловину глибиною 42 метри для забезпечення жителів водою.

Всі роботи здійснюються в рамках проекту «Покращення стану систем децентралізованого водопостачання в Волноваському, Нікольському, Мар’їнському та Мангушський районах Донецької області», який реалізує Дитячий фонд ООН (ЮНІСЕФ) та благодійна організація ADRA Ukraine за фінансової підтримки уряду Німеччини.           

   За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Маріуполь готовий до зимових холодів

Маріуполь готовий до осінньо-зимового періоду і є чіткий план дій у випадках погіршення погодних умов.

Про це заявив у ході засідання міського Штабу з підготовки до зимового періоду мер Маріуполя Вадим Бойченко, повідомили в міській раді.

В міськраді зазначили, що в місті 66 котелень, з них 64 – готові до сезону, ще на двох закінчуються роботи по модернізації обладнання. Всього опалення буде подано у 2511 будинків. Всі магістральні і внутрішньоквартальні теплові мережі пройшли гідравлічні випробування.

  За матеріалами сайту Укрінформ

Урочисте свято до Дня працівників освіти

У КЗ «Бахмутський районний будинок культури» с. Опитне відбулося свято до Дня працівників освіти, яке зібрало в дружнє тепле коло велику вчительську родину та стало справжнім виявом людяності і доброти, поваги до праці педагога. На заході були присутні керівництво та представники колективів районних навчальних закладів. Приємний настрій та дружню атмосферу створювали талановиті педагоги, учні загальноосвітніх шкіл та центрів дитячої та юнацької творчості Бахмутського району.

З вітальною промовою до освітян звернулися генерал-лейтенант, командувач ООС Сергій Наєв, в.о. голови Бахмутської районної державної адміністрації Тетяна Єрохіна. Найвищою нагородою для педагогічних працівників освіти району, які своєю багаторічною плідною працею сприяють розвитку державної освіти, стало вручення Почесного знаку «Золотий фонд освіти Бахмутського району».

За матеріалами сайту Донецької облдержадміністрації

В Олександрівському районі розпочато реалізацію проекту «Капітальний ремонт ЗОШ в селі Петрівка Друга»

За рахунок коштів Надзвичайної кредитної програми для відновлення України Європейського інвестиційного банку розпочато реалізацію проекту «Капітальний ремонт загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів с. Петрівка Два, Олександрівський район. Заміна вікон та дверей, заміна опалювальної системи» загальною вартістю – 2319,93 тис. грн.

Роботи щодо реалізації проекту розпочато. Станом на звітну дату проведено демонтаж старої системи опалення та здійснюється збір нової системи опалення, розпочато роботи по заміні вікон.

За матеріалами сайту Донецької облдержадміністрації

До Дня захисника України: Військовослужбовці 95-ї бригади прикрасили квітами пам’ятники під Слов’янськом

У Слов’янську проходять заходи до Дня захисника України. Воїни 95-ї окремої десантно-штурмової бригади відвідали пам’ятні знаки загиблим під час подій 2014 року.

В ході відвідування були проведені роботи з благоустрою меморіалів під Слов’янськом до знаменної дати, прибране побутове сміття біля пам’ятних знаків у Семенівці, на меморіалі на горі Карачун. Монументи, в пам’ять про загиблих, були прикрашені квітами, які надала школа №4 з м. Суми імені Олександра Онищенка.

У програмі відвідин воїни також передали в Слов’янський краєзнавчий музей експонати, присвячені цим подіям. Крім того, військовослужбовці ознайомилися з експозиціями музею і дізналися про історію краю.

Організатором заходів виступила київський волонтер Марина Квітка.

За матеріалами сайту «Деловой Славянск»

У Слов’янську педагогів привітали з Днем працівників освіти

День працівників освіти або День учителя українці в цьому році відзначають 7 жовтня, в першу неділю місяця.

За традицією, що склалася, вчителів і викладачів в школах і вузах вітають, як правило, в робочий день перед вихідними.

Так, в Центрі дитячої та юнацької творчості з професійним святом педагогів привітав міський голова Слов’янська Вадим Лях, який подякував вчителям міста за їх благородну працю. Найкращих педагогів Слов’янська відзначили подяками та грамотами міського та обласного відділів освіти.

Для працівників освіти відбувся концерт, підготовлений танцювальними і вокальними колективами центру.

За матеріалами сайту «Деловой Славянск»

Міський турнір з боулінгу для вчителів Слов’янська визначив кращих

Розважальний центр «TALER» м. Слов’янська відкрив свої двері для проведення чергових змагань з боулінгу у 2018 – 2019 навчальному році.

Цього дня відбувся міський турнір з боулінгу серед вчителів загальноосвітніх шкіл, присвячений Дню працівників освіти України.

Учасниками турніру стали 9 команд вчителів загальноосвітніх шкіл.

За матеріалами сайту «Деловой Славянск»

Дошкільнята Покровська побували в пожежно-рятувальній частини

Рятувальники Донеччини регулярно запрошують дітей на екскурсії до пожежно-рятувальні частини. Адже під час живого спілкування з малюками набагато легше пояснити правила пожежної безпеки.

Так, один з таких пізнавально-розважальних заходів відбувся у Покровську.

В гості до рятувальників 9-го Державного пожежно-рятувального загону прийшли вихованці одного з дитячих садків. Діти прийшли до пожежних з несподіваним сюрпризом – вони принесли малюнки, на яких зображено роботу рятувальників.

Представники ГСЧС розповіли маленьким гостям про особливості роботи, а також дозволили посидіти в пожежній машині і приміряти бойовий одяг.

Фахівці Служби порятунку в доступній формі розповіли дітям основні правила пожежної безпеки і повторили порядок дій у разі виникнення пожежі.

За матеріалами сайту DDK

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *