НАБУ підписало Меморандум про взаєморозуміння з Європейським інвестиційним банком

З метою обміну інформацією для попередження, виявлення та боротьби з корупцією, Національне антикорупційне бюро України уклало Меморандум про взаєморозуміння з Європейським інвестиційним банком. Відповідний документ підписали заступник Директора НАБУ Анатолій Новак та Генеральний інспектор Європейського інвестиційного банку Жан Вільєм ван дер Каай у м. Люксембург 27 вересня 2018 року.

Згідно з домовленостями, обмін інформацією відбуватиметься у разі необхідності та в порядку, визначеному законодавством та принципами сторін цього Меморандуму.

Також в рамках укладеного Меморандуму, передбачено обмін досвідом у сфері обробки та аналізу даних розслідування, інформаційних технологій (ІТ) та використання сучасного обладнання для здійснення розслідувань.

Довідково

Європейський інвестиційний банк – фінансова установа Європейського Союзу, заснований у 1958 році на підставі Римського договору, розташований у Люксембурзі з 1968 року. Відповідає за цільове використання наданих ним коштів та забезпечує, щоб операції та діяльність, які ним фінансуються, не спричиняли випадки шахрайства, корупції, змови, примусу, відмивання коштів та/або фінансування тероризму. Відповідно до своєї політики боротьби з шахрайством дотримується принципу «нульової толерантності» до таких випадків у рамках своїх операцій та діяльності.

Відділ розслідувань шахрайства Генеральної інспекції Європейського інвестиційного банку (IG/IN) проводить адміністративні розслідування стосовно звинувачень щодо таких випадків з метою встановлення фактів та, у разі необхідності, пропонує превентивні або коригувальні заходи. IG/IN також працює разом з Європейським бюро боротьби із шахрайством (OLAF) та національними органами у сфері боротьби з шахрайством.

 

Фото: 5.ua

Матеріали для ЗМІ

Необхідна інформація та лінки для поширення на Ваших ресурсах Контактний email: 

press.nabu@gmail.com

Інша інформація: 

https://nabu.gov.ua/kontakty-dlya-zmi

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *