Три громади Донецької області отримали землі сільськогосподарського призначення у своє роспорядження

В Головному управлінні Держгеокадастру у Донецькій області відбулася  передача земель сільськогосподарського призначення державної власності  у комунальну власність трьом об’єднаним громадам Донецької області. Відтепер Черкаська, Іллінівська та Соледарьска територіальні громади розпоряджатимуться цими землями, як і тими що розташовані в межах населених пунктів.

У розпорядження Черкаської, Іллінівської та Соледарської територіальних громад передано земельні ділянки  площею 7502,1731 гектар, 2989,7207 гектар та 9604,7412 гектар відповідно.

Нагадуємо, що 31 січня поточного року Уряд схвалив розпорядження щодо передачі земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності у комунальну власність об’єднаних територіальних громад. Завдяки цій ініціативі громади самі прийматимуть рішення, які сприятимуть розвитку сільськогосподарського виробництва, залученню інвестицій, суттєво збільшать надходження до місцевих бюджетів. Рада громади сама визначає ставку земельного податку, 100% якого залишається в місцевому бюджеті.

Відповідно до графіку передачі земель станом на 04.10.2018 року 7 об’єднаних територіальних громад вже отримали державні землі сільськогосподарського призначення у власне користування.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *