ООС: зведені дані – 06 жовтня 2018

Активність противника була досить високою. За добу з боку ворога зафіксовано 19 обстрілів наших оборонних позицій, у тому числі і з озброєння заборонених Мінськими домовленостями калібрів.

Загалом на лінії зіткнення минулої доби зафіксовані 19 прицільних ворожих обстрілів.

Нехтуючи Мінськими домовленостями, російсько-окупаційні війська 7 разів використовували під час обстрілів позицій Об’єднаних сил міномети калібрів 120 та 82 мм, випустивши 34 міни.

З метою придушення активності противника, за добу військовослужбовці Об’єднаних сил 8 разів відкривали вогонь у відповідь.

В ході бойових дій двоє наших військових зазнали поранень.

Луганський напрямок

Російсько-окупаційні війська порушили режим перемир’я 10 разів.

Тричі, у вечірній час, противник вів вогонь по позиціях підрозділів Об’єднаних сил поблизу Луганського. Окрім гранатометів різних типів, кулеметів та стрілецької зброї, окупанти застосовували міномети 120-го та 82-го калібрів, а також озброєння БМП.

Використання російсько-окупаційними військами мінометів обох згаданих калібрів зафіксовано також біля Троїцького, а бойової машини піхоти – неподалік Кримського.

З піхотного озброєння ворог обстрілював наші позиції поблизу Кримського та Вільного, з протитанкового ракетного комплексу – біля Комишувахи, а у бік населеного пункту Шуми вів вогонь зі станкового протитанкового гранатомету з напрямку окупованої Горлівки.

Донецький напрямок

Вчора зафіксовано 9 випадків відкриття ворогом вогню.

Тут, під Павлополем та Гнутовим, також лунали вибухи від випущених російсько-окупаційними військами мін калібру 82 мм.

Зазначимо, що під Гнутовим противник активно використовував гранатомети різних типів і кулемети великого калібру, а під Павлополем застосував як піхотне озброєння, так і БМП.

Переважно з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї були двічі обстріляні опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил біля Водяного та по одному разу – неподалік Новотроїцького, Широкиного та Мар’їнки.

Обстановка станом на ранок, 6 жовтня

Від початку цієї доби, станом на 9-ту ранку зафіксовано 4 ворожі вогневі провокації, усі на Донецькому напрямку.

Вночі тривалі обстріли з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї відбулися неподалік Широкиного, а під ранок – біля Водяного.

Не втрималися окупанти і від застосування заборонених мінометів 82-го калібру, випустивши 5 мін по захисниках Гнутового.

Наші військові вогонь у відповідь не відкривали.

Втрат у лавах Об’єднаних сил від початку поточної доби немає.

Ситуація повністю контрольована українськими підрозділами.

На Львівщині завершилося міжнародне навчання «Світла лавина – 2018» за участю підрозділів багатонаціонального інженерного батальйону «Тиса»

Упродовж тижня військовослужбовці Збройних Сил Румунії, Словаччини, Угорщини та України на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного тренувалися у ліквідації наслідків повені.

За легендою навчань, від підтоплення постраждали населені пункти в Закарпатті у районах русла річки Тиса. Відповідно до сценарію, військовослужбовці країн-учасниць оцінювали обстановку, приймали рішення на застосування підрозділів багатонаціонального інженерного батальйону при ліквідації наслідків стихійного лиха, а також організовували переміщення підрозділів батальйону у визначені райони для виконання завдань у режимі командно-штабного навчання. Тренування проходили у новітньому центрі імітаційного моделювання МЦМБ за допомогою програмного засобу імітаційного моделювання JCATS. Згодом із застосуванням наявної інженерної техніки учасники на практиці вдосконалили свої навички та відпрацювали злагодженість між багатонаціональними підрозділами.

За практичною фазою навчання «Світла лавина – 2018» спостерігали представники іноземних делегацій з Угорщини, Румунії, Словаччини та Австрії.

Зазначимо, що напередодні іноземні гості зустрілися з українськими колегами і обговорили питання подальшого розвитку багатонаціонального інженерного батальйону «Тиса», а також перспективи розширення його спроможностей і зони відповідальності.

Окрім цього, було підписано протокол щодо подальшого співробітництва в рамках діяльності багатонаціонального інженерного батальйону «Тиса» та проведено церемонію передачі повноважень у головуванні в проекті «Тиса» від України угорській стороні.

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *