Те, що ми бачимо на Донбасі – це справжнє життя, – польські журналісти

4 та 5 жовтня за сприяння Донецької облдержадміністрації та на запрошення аналітичного центру “Українська призма” група польських медійників провідних видань відвідала Донеччину, щоб побачити ситуацію на власні очі і потім передати своїм глядачам, слухачам і читачам, та нагадати польському суспільству, що війна триває, а Україна й досі потребує підтримки європейських друзів.

Руйнування, які принесла на Донбас війна, навіть досвідчені журналісти сприйняли емоційно. Руїни корпусів Слов′янської психіатричної лікарні у Семенівці, зруйновані приватні будинки на околицях і стратегічна висота  – гора Карачун увійшли до сюжетів польських новин. Так само як і те, що звільнені території відбудовуються, інфраструктура відновлюється і життя перемагає. Польські ЗМІ побачили реконструйовану опорну школу та сучасний Центр надання адміністративних послуг у Дружківці, а також – відновлений будинок у Миколаївці, що був зруйнований під час бойових дій у 2014 році.

Частина журналістів, що взяли участь у візиті, вже добре знають Україну, висвітлювали події на Майдані, знімали бойові дії на сході, і повертаються сюди знову-знову.

«Я була поранена, українські військові мені надали першу допомогу, вони врятували моє життя, насправді. Коли я лікувалася, то постійно отримувала СМС – той поранений, та загинула. Я знала цих людей, знала їх обличчя, їх історії. Я вже не могла думати ні про що інше, – розповідає польська журналістка Б’янка Залевська.

Також журналісти відвідали позиції бійців ЗСУ на лінії розмежування, знявши сюжеті на «Промці», «Зеніті» та шахті «Бутівка». Нагадаємо, візит організував аналітичний центр “Українська призма” за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”, посольств України в Польщі та Польщі в Україні та Донецької обласної державної адміністрації.

Департамент інформаційної  та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *