Трансофрмування психоневрологічних інтернатів системи соціального захисту населення області

В рамках створення спільного плану заходів щодо започаткування реформування психоневрологічних інтернатних закладів в області та в цілому в Україні 08 жовтня 2018 року до Слов’янського психоневрологічного інтернату з візитом прибула група міжнародних експертів зі Швеції, Нідерландів та Сполученого Королівства, юрист Центру стратегічних справ української гельсінської спілки з прав людини та представник Міністерства соціальної політики України. Робочий візит був організований генеральним директором міжнародної організації «Глобальна ініціатива в психіатрії» Робертом ван Вореном.

Під час заходу одним з головних питань було розглянуто перші етапи трансформування психоневрологічних інтернатів системи соціального захисту населення області. Всі кроки реформи направлені на покращення якості надання соціальних послуг людям, які проживають в інтернатних закладах.

Під час зустрічі директор та представники Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації, разом з адміністрацією та робочим персоналом Слов’янського психоневрологічного інтернату, мали змогу поділитися своїм досвідом в роботі з особами з інвалідністю, які потребують постійного стороннього догляду, з міжнародними експертами, які, в свою чергу, на прикладі інших країн  презентували інформаційний матеріал щодо якості надання соціальних послуг.

Саме завдяки такій формі зустрічей працівники соціальної сфери України мають можливість обмінятися сучасною інформацією, знаннями, досвідом та налагодити контакти для співробітництва з фахівцями і науковцями інших країн.

Департамент соціального захисту населення Донецької облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *