Бути зрілими та відповідальними дітьми Божими

7 жовтня 2018 року Божого у с. Засулля, що на Полтавщині, відбулися Екологічні місії для порятунку створіння, які провів отець Максим Кролевський, референт Бюро УГКЦ з питань екології у Харківському екзархаті. Йому допомагав брат Роман Костенко, представник полтавського осередку Ордену Лицарів Колумба.

Душпастир завітав до храму святого Андрея Первозванного на запрошення отця Василя Улішака, місцевого пароха Засульської громади.

Розпочалася місія Божественною Літургією, у якій екореферент разом з вірними окремими молитовними проханнями молилися за збереження України від воєнного лихоліття, молилися про мир та спокій на українських землях.

Під час проповіді душпастир розповів про важливість людської християнської зрілості, яка досить часто стає одним з головних факторів для формування християнської відповідальності за те, що людина робить та говорить:

 – Людина може бути зрілою лише тоді, коли є відповідальною за те, що вона робить у Богом створеному світі, коли свідомо аналізує, чітко визначає пріоритети та добре розмірковує над сучасним станом своєї життєдіяльності.

По завершенню Святої Літургії екореферент звернувся до вірних з екологічним словом, у якому, демонструючи «валізку енергоефективності», допоміг краще познайомитися з правильними методами, способами та елементами енергозбереження, щоб кожен міг усвідомити свою особисту відповідальність за Богом сотворений світ.

Також екореферент розповів вірним про всі небезпеки пов’язані з осінніми підпалами та закликав піклуватися про природу, бути зрілими та відповідальними дітьми Божими.

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *