Інформаційний дайджест «Новини Донеччини» 12 жовтня 2018 року

Ранкове зведення на 07:00 12 жовтня 2018 року

Упродовж минулої доби, 11 жовтня, ситуація в районі проведення операції залишалася цілком контрольованою Об’єднаними силами.

Окупанти 27 разів відкривали вогонь по позиціях наших військ. Під час обстрілів озброєння, заборонене Мінськими домовленостями, було застосовано 10 разів.

Так, протягом минулої доби ворог здійснював обстріли наших позицій в районі населених пунктів Кримське, Новозванівка, Троїцьке, Луганське, Світлодарськ, Красногорівка, Мар’їнка, Чермалик, Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединське та Широкине.

Російські окупаційні війська вели прицільний вогонь із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Позиції Об’єднаних сил в районі населених пунктів Луганське, Чермалик та Лебединське противник обстрілював з мінометів 120-го калібру, а по опорних пунктах біля Луганського, Світлодарська та Гнутового вів вогонь з мінометів калібру 82 мм. По захисниках Водяного крім того окупанти застосовували озброєння бойових машин піхоти.

Втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає.

За даними розвідки, двох бойовиків російсько-окупаційних військ минулої доби знищено та шість поранено.

Від початку поточної доби противник з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї тричі обстріляв позиції Об’єднаних сил поблизу населених пунктів Мар’їнка, Тарамчук та Гнутове. Важке озброєння не застосовувалося. Втрат серед особового складу Об’єднаних сил немає.

Докладніше про події в районі проведення операції буде поінформовано під час щоденного брифінгу представника Об’єднаних сил.

За матеріалами офіційної сторінки прес-служби ООС в соціальній мережі Фейсбук

В Україну заїхала колона з території Росії, одна з вантажівок везла зенітну установку, – ОБСЄ

На окупованій Донеччині повз кордон з боку Росії заїхала колона вантажівок, одна з них везла зенітну установку невстановленого типу.

Про це передає СММ ОБСЄ.

“У непідконтрольних уряду районі Донецької області недалеко від кордону з Російською Федерацією БПЛА СММ дальнього радіусу дії знову виявив колону вантажівок, які посеред ночі їхали по грунтовій дорозі, де відсутні прикордонно-пропускні пункти”, – повідомляє місія.

Одна з вантажівок перевозила зенітну установку.

Зазначається, що спостерігачі місії раніше вже фіксували колони вантажівок з критими вантажними відсіками, які заїжджали в Україну і виїжджали з неї в цьому районі.

За матеріалами сайту «Рубрика»

Червоний хрест і ООН відправили на непідконтрольний Донбас майже 55 тонн медикаментів і будматеріалів

Міжнародний комітет Червоного хреста і Управління Верховного комісара ООН у справах біженців направив на непідконтрольну українській владі частину Донбасу гуманітарну допомогу, повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України.

Через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Новотроїцьке» прослідувало 5 вантажних автомобілів з гуманітарною допомогою. Загальна вага вантажу – 54,5 тонн медикаментів і будівельних матеріалів.

Міжнародний комітет Червоного хреста систематично допомагає жителям непідконтрольною частини Донбасу, раніше повідомлялося про 239,5 тонн допомоги, відправленої 11 жовтня.

За матеріалами сайту «Новости Донбасса»

У прифронтовому Зайцеве переселенці зможуть отримати безкоштовну правову допомогу

У селищі Зайцеве Донецької області переселенці зможуть отримати безкоштовну правову підтримку.

2 жовтня юристи громадської організації «Донбас-SOS» проведуть прийом переселенців в прифронтовому Зайцеве.

Прийом буде вестися з 10:00 до 14:00 в приміщенні Військово-цивільної адміністрації.

«В рамках проекту, який реалізується за сприяння Норвезького ради у справах біженців (NRC) в рамках здійснення гуманітарної діяльності за фінансової підтримки Європейського Союзу та Норвезького ради у справах біженців, можна отримати якісне первинне і вторинне юридичний супровід, допомога в складанні процесуальних документів, а також роз’яснення положень чинного законодавства», – йдеться в повідомленні «Донбас-SOS ».

За матеріалами сайту «Вчасно»

Паливна лихоманка: На Донеччині водії мітингували проти підвищення цін

Українські автомобілісти протестували проти підвищення цін на бензин, дизель і автомобільний газ. Тільки за останній тиждень паливо подорожчало на 1 гривню за літр.

Так, флешмоб серед автомобілістів пройшов і в Маріуполі. Водії мітингували проти зростання цін на паливо гучними сигналами клаксонів. «Люди дуже сильно незадоволені різким підвищенням ціни на паливо. Ми хочемо таким чином звернути на себе увагу. Виходимо з написами хештег “Бойкот ціни на паливо”», – розповів водій Максим.

А в Покровську машини їхали повз заправок. У місті літр 95-го коштує 35,5 грн. Водії кажуть, за останні два тижні бензин подорожчав майже на 20%. За їх словами, за тиждень ціна піднялася на 3 гривні. Щоб придбати повний бак палива, необхідно витратити 1300 грн.

За словами експертів, причини зростання цін на паливо – вартість нафти і обвал гривні. «Якщо долар буде по 30, як це закладено в бюджеті, то ціна буде і впритул наблизиться до 40 гривень за літр палива, або 38 гривень за літр», – повідомив директор консалтингової групи Сергій Каюн.

Прогнозувати зниження ціни на бензин експерти поки не беруться.

За матеріалами сайту «Донецкие новости»

У Торецьку сталася велика аварія на шахті

Вчора о 21:20 на шахті «Центральна» в Торецьку стався обвал породи. Про це повідомляє видання Donbass.live.

У цей період під землею перебували 113 гірників. Терміново було вжито заходів до евакуації шахтарів на поверхню. У перші хвилини після аварії евакуювали 112 осіб. Пошуки ще одного гірника тривають.

Причини події зараз встановлюються. Життю піднятих на поверхню гірників нічого не загрожує.

За матеріалами сайту «Знамя индустрии»

Маріупольські спортсмени завоювали медалі на Чемпіонаті України з легкої атлетики

Маріупольські легкоатлети успішно виступили на командному Чемпіонаті України з легкої атлетики серед спортсменів 2001 року народження та молодше. Змагання пройшли в Дніпрі.

У складі Донецької області в естафеті серед юнаків кращими стали Володимир Турлак і Микола Овсянніков, серед дівчат золоту медаль завоювала Альбіна Куракулова.

Варто відзначити, що за підсумками змагань збірна команда Донецької області посіла перше командне місце.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

Приклад для нащадків: у Маріуполі відзначили захисників України

Напередодні Дня захисника України у Маріупольській камерній філармонії відбувся урочистий захід, на якому вшанували тих, хто, ризикуючи власним життям, обороняє нашу державу та мир.

Це свято справжніх героїв України, серед яких – військовослужбовці Збройних Сил, нацгвардійці, прикордонники, поліцейські, працівники Служби Безпеки, рятувальники, а також волонтери та громадські діячі.

Від імені керівництва Донеччини за зразкову військову дисципліну, абсолютне виконання службових обов’язків, професійне виконання завдань на території проведення ООС та з нагоди відзначення Дня захисника України найкращих було нагороджено почесними грамотами.

Слід зазначити, що захисників нагороджували і престижними відзнаками Президента України «За участь в антитерористичній операції». Військові отримали їх, зокрема, за мужність та героїзм, проявлені під час захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України протягом проведення АТО на території Донецької та Луганської областей.

За матеріалами сайту Маріупольської міської ради

В Маріуполі стартував дводенний відкритий чемпіонат з волейболу серед силових відомств та вишів Донеччини

Захід ініційовано керівництвом ГУНП в Донецькій області з метою підвищення рівня спортивної майстерності та популяризації здорового образу життя. Впродовж двох днів на волейбольному майданчику зустрінуться поліцейські, рятувальники, військовослужбовці Нацгвардії, прикордонники, співробітники служби безпеки України та курсанти ДЮІ.

Змагання присвячене Дню захисника України та проводиться в Маріуполі вдруге. Всі його учасники – члени фізкультурно-спортивного товариство «Динамо» в Україні.

Перший відбірковий тур серед особового складу поліції вже відбувся у територіальних відділах та відділеннях. Сьогодні ж на базі спортивного комплексу Маріупольського державного університету проходить другий етап змагань серед поліцейських Маріуполя, Бахмута, Слов’янська, Краматорська, Волновахи та управління поліції Донеччини, де визначиться команда, яка в подальшому представлятиме поліцію Донеччини.

За матеріалами сайту Національної поліції України в Донецькій області

Міська гра «Мужні та незламні» до Дня Захисника України

На виконання Указу Президента України, згідно з розпорядженням Адміністрації Президента України Управлінням освіти ініційовано проведення масових заходів для майбутніх захисників.

Так, у Бахмутському міському Центрі дітей та юнацтва пройшла міська гра «Мужні та незламні», присвячена Дню Захисника України.

У грі взяли участь команди загальноосвітніх шкіл міста, учні 5-7 класів.

Хлопці проявили найкращі якості: силу, розум, спритність та відвагу у цікавих конкурсах «Вдягни козака», «Перетягування канату», «Козацька вікторина», станцювали запальний козацький гопак та познайомились з сучасною інтерпретацією цього танцю – виступами брейк-дансерів. Родзинкою свята був танок із шаблями у виконанні керівника гуртка Михайла Чернявського.

Усі команди отримали дипломи Бахмутського міського центру дітей та юнацтва та залишились із гарним козацьким настроєм.

За матеріалами сайту Бахмутської міської ради

У Слов’янську привітали захисників України

Напередодні Дня Захисника України та свята Покрова Пресвятої Богородиці до концертного залу школи мистецтв були запрошені ті, хто захищають Україну та її народ: військовослужбовці Збройних Сил України, Національної гвардії України, співробітники Служби безпеки України, Національної поліції України, Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Заступник міського голови Юрій Підлісний з добрими теплими словами звернувся до присутніх з вітаннями від міського голови Вадима Ляха та за зразкову військову дисципліну, сумлінне виконання службово-бойових завдань, досягнення високих показників у бойовій підготовці нагородив Почесними грамотами Слов’янської міської ради.

До привітань приєдналися і вихованці школи мистецтв, влаштувавши захисникам святковий концерт.

За матеріалами сайту Слов’янської міської ради

У Красногорівській школі відкрили нову сучасну їдальню

У Красногорівській загальноосвітній школі I-II ступенів №4 за сприяння голови Мар’їнської райдержадміністрації, керівника районної військово-цивільної адміністрації Володимира Мороза та ГО «Наше відродження» в школі була відкрита нова їдальня за сучасними стандартами. Про це повідомляє Мар’їнська районна державна адміністрація.

Це стало можливим завдяки канадському спонсору Стіву Кауфману, який придбав техніку для їдальні, а саме духові шафи, холодильник, кухонну плиту.

Тепер учні будуть харчуватися гарячою і корисною їжею.

За матеріалами сайту Шахтарський край

Департамент інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *