«Українська молодь є «світильником» для молоді на світовому рівні», – Блаженніший Святослав

Українська молодь дбає про духовні цінності. Саме тому головними пріоритетами у її житті є сім’я та чисте сумління. На цьому наголосив Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав у середу, 10 жовтня, в інтерв’ю для «Радіо Ватикан».

«Кажуть, що молодь передусім шукає хорошої роботи, бо тоді вона зможе отримати фінансове благополуччя, а відтак стабільність. Таким чином вона матиме можливість створювати сім’ю, дбати про людські стосунки… Натомість українська молодь на перше місце поставила сім’ю, тобто людину, а не речі, людські стосунки, а не матеріальну безпеку. Лише справжні щирі людські стосунки надають стабільність українській молоді», – підкреслив Глава УГКЦ.

Духовний лідер греко-католиків поділився, що нещодавно мав нагоду зустрітися та поспілкуватися з нащадками емігрантів та тією молоддю, яка приїхала до інших країн з України. Предстоятель поцікавився у молоді, які саме пріоритети вони ставлять перед собою.

За його словами, українська молодь ставить чисте сумління та правду, як важливий пріоритет свого життя. Тому Україна та Українська Греко-Католицька Церква має унікальну молодь. Ба більше, юнацтво вміє ставити перед собою мету та цілі, тому воно не є таким розгубленим.

«Українська молодь є «світильником» для молоді на світовому рівні. Своїм прикладом і вибором вона може допомогти розгубленій молоді з інших країн торувати собі дорогу в майбутнє», – вважає Блаженніший Святослав.

Нагадаємо, що від 3 до 28 жовтня у Ватикані триває Синод Єпископів на тему «Молодь, віра та розпізнавання покликання». Українську Греко-Католицьку Церкву на цьогорічній Загальній Асамблеї Синоду Єпископів представляють Глава і Отець УГКЦ Блаженніший Святослав та владика Браєн (Байда), Єпарх Саскатунської Єпархії (Канада).

Департамент інформації УГКЦ

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *