Постуляційний центр беатифікації і канонізації святих проведе науково-практичний курс агіографії

На Покрову, у Василіянському інституті філософсько-богословських студій ім. митрополита Йосифа Велямина Рутського, в Брюховичах розпочинається науково-практичний курс агіографії.

 Організатором навчання є Місія «Постуляційний центр беатифікації і канонізації святих УГКЦ».

Курс призначений перш за все для референтів, істориків, архівістів а також для всіх, хто цікавиться шляхом прослави святих у Католицькій Церкві.

Протягом одинадцяти днів учасники прослухають курс лекцій професора о. др. Вінченцо Руджеррі, TI. Іноземний гість ділитиметься досвідом прочитання документів та коректною біографічною реконструкцією життя святих по методу боландистів, дослідників житій святих.

У програмі також візьмуть участь українські науковці та священики. Зокрема, о. Юстин Бойко прочитає лекції:  «Метод сучасної текстуальної критики джерел і його аплікація у наукових дослідженнях», «Жанри агіографічної літератури патристичної доби», а о. Матей Гавриліва, ЧСВВ представить лекцію на тему «Критерії праці цензорів-богословів у Конгрегації святих щодо Слуг Божих, запропонованих до беатифікації як мучеників, праведних та ісповідників»

Протягом навчання слухачі матимуть поїздки замками Львівщини, побувають у Святоуспенській Унівській лаврі, познайомляться з  фондами Центрального державного історичного архіву України у Львові. По завершенні курсу, 26 жовтня, вони складуть екзамен у проф. Вінченцо Руджеррі та отримають сертифікати учасників курсу агіографії.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://osbm.in.ua

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *