В облдержадміністрації діятиме центр підтримки учасників АТО Про це …

В облдержадміністрації діятиме центр підтримки учасників АТО

Про це сьогодні, 11 жовтня, під час зустрічі з активом місцевих об’єднань учасників АТО щодо вирішення актуальних соціальних проблем заявив заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко.

«Ми вирішили створити цей центр згідно із домовленостями, досягнутими на попередніх зустрічах. Проблемами учасників АТО та ООС опікуватиметься сектор, який запрацює у структурі Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації», – повідомив він.

Також Юрій Клименко привітав учасників антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил з прийдешніми святами – Днем захисника України, Днем українського козацтва та Покровом Пресвятої Богородиці.

Цього дня відзнаки за вагомий особистий внесок у зміцнення обороноздатності української держави, мужність, самовідданість та високий професіоналізм, виявлені під час бойових дій, зразкове виконання службових обов’язків обласними відзнаками нагороджена низка присутніх.

Головний спеціаліст Східного міжрегіонального відділу Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО Валерій Нагорняк та інші учасники зустрічі озвучили декілька звернень стосовно соціальноїпідтримки ветеранів, зокрема, пільг на проїзд в громадському транспорті, медичного обслуговування, організації взаємодії відповідних громадських організацій з райдержадміністраціями та з територіальними підрозділами центральних органів виконавчої влади, діяльності Центру відновлювального лікування та реабілітації ветеранів війни у Рубіжному.

По кожному з них прийняті рішення або надані відповідні доручення.

Заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик висловила подяку учасникам АТО за активну громадянську позицію, зокрема, в організації відкриття патріотичних кабінетів захисників України, проведенні тематичних уроків у закладах освіти тощо.

Щодо питання увіковічення пам’яті загиблих Юрій Клименко зауважив, що по кожному полеглому під час АТО вихідцю з Луганщини облдержадміністрацією збирається необхідна інформація. У майбутньому заплановане видання відповідної книги.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *