Інформація про реалізацію проекту з надання фінансової підтримки суб’єктам малого бізнесу у 2018 році

Для реалізації заходів щодо надання фінансової підтримки проектів суб’єктів малого і підприємництва завершено прийом документів на черговий X конкурсний відбір проектів.

Для розгляду комісії надано 37 проектів на загальну суму 15,1 млн грн за напрямками виробництво та переробка сільськогосподарської продукції, модернізація, оновлення та придбання основних фондів, надання медичних послуг населенню, впровадження екологічних та енергозберігаючих технологій, вироблення швейних виробів та взуття, машинобудування,виробництво готових металевих виробів, виробництво будівельних матеріалів.

Засідання конкурсної комісії заплановано на 17.10.2018.

За результатами проведених 4 засідань з відбору проектів суб’єктів малого і середнього підприємництва розглянуто комісією 306 проектів на загальну суму 130,2 млн грн, визначено переможцями 73 проекти на загальну суму 31,7 млн грн.

Заплановано створення 293 робочих місць.

Від місцевих органів влади отримано відповіді щодо співфінансування 66 проектів. На підставі отриманих гарантійних листів з міст, районів, ОТГ з переможцями конкурсних відборів укладено 62 угоди на загальну суму 27,04 млн грн.

Профінансовано 51 проект на загальну суму 18,3 млн грн, у т. ч. у повному обсязі 38 проектів на загальну суму 16,52 млн грн.

З початку поточного року продовжено фінансування переможців 2017 року. Станом на 9 жовтня 2018 року профінансовано 106 проектів на загальну суму 42,26 млн грн, у т. ч. у повному обсязі 104 проекти на загальну суму 41,97 млн грн.

Продовжується робота щодо здійснення постійного контролю за цільовим використанням бюджетних коштів суб’єктами малого підприємництва шляхом моніторингу етапів реалізації проектів, для реалізації яких вони отримали фінансову підтримку, проводяться обстеження реалізації проектів-переможців.

Відповідно до укладених угод суб’єктами підприємництва надано 135 звітів, згідно з якими створено 262 робочих місця.

З метою підвищення якості матеріалів, що подаються суб’єктами малого підприємництва до конкурсної комісії для участі в конкурсних відборах, продовжується проведення навчань з питань бізнес-планування, які з 18 квітня 2018 року щосереди відбуваються на базі місцевих центрів зайнятості області (консалтингових центрів). Діє консультаційна лінія для малого бізнесу регіону «4Round», запроваджена Донецькою торгово-промисловою палатою.

Детальну інформацію про умови проведення конкурсних відборів розміщено на офіційному сайті облдержадміністрації dn.gov.ua у розділах «Оголошення», «Поточна діяльність» (підрозділ «Малий та середній бізнес» – «Фінансова підтримка суб’єктів МСБ»), у соціальній мережі Facebook на сторінці департаменту економіки облдержадміністрації.

Департамент економіки облдержадміністрації

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *