Відбувся п’ятий ювілейний випуск слухачів Академії патрульної поліції



Сьогодні, 19 жовтня, 71 слухач завершили навчання в Академії патрульної поліції. Вони направляться на службу до 12-ти областей України.
Чотиримісячна програма складалася на 70% із практичних занять, зокрема, тактична та вогнева підготовка, захист життя та здоров’я поліцейського, кримінальне право, курс із ефективної комунікації та безпечного керування автомобілем. На початку на навчання було зараховано 96 осіб, однак 25 покинули навчання достроково.
У п’ятому ювілейному випуску взяли участь міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, заступник державного секретаря США Кірстен Медісон, голова Національної поліції Сергій Князєв, заступник голови Національної поліції України Олександра Фацевич.
«Довіра громадян – ключовий показник успішності реформи правоохоронного органу. Я хочу, щоб кожен з вас це запам’ятав. Не ошукайте цю довіру. В основі роботи поліцейський – довіра, закон і законність. Основне завдання Академії патрульної поліції – навчити, виховати та підготувати нового українського поліцейського. Зміна системи неможлива без зміни системи підготовки кадрів. Нова поліція реалізує у своїй діяльності три головні принципи: чесність, самовідданість та професіоналізм», – зазначив Арсен Аваков.
Академія була створена 5 липня 2017 рок. Цей проект — спільний результат наполегливої роботи Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції України, міжнародних партнерів – США та Канади.
За час існування Академії патрульної поліції вже забезпечила первинну професійну підготовку 586 випускників.
Нині Академія оновлює зміст навчальної програми відповідно до новітніх стандартів професійної підготовки поліцейських, а також готує перехід на 6-місячну навчальну програму. Вона буде спрямована на формування більш сучасної підготовки поліцейських. «Завдяки допомозі урядів Канади та США ми змогли запровадити новий навчальний заклад для поліцейських. Це — великий крок на шляху до якісної підготовки чесного, професійного, самовідданого українського патрульного поліцейського», – сказав глава Нацполіції Сергій Князєв. Так, завдяки фінансовій допомозі уряду США на суму 5 млн дол., в рамках дворічного проекту, що розпочався в 2017 р., були підготовлені інструктора та персонал Академії, реконструйовано 3600 кв. метрів приміщень Академії; було розроблено та модернізовано методику навчання; забезпечено слухачів уніформою та навчальними засобами; надане комп'ютерне та офісне обладнання. У 2018 році заплановано будівництво нових багатоцільових навчальних приміщень площею 4800 кв. метрів. Уряд Канади в рамках трирічного проекту, який розпочався з жовтня 2016 року, надає фінансову допомогу в обсязі 6,5 млн. канадських доларів. Проект спрямований на роботу з командою керівництва Академії, проведення спеціалізованих навчальних курсів для викладацького складу, розробці навчально-методичних підходів, програм. Заступник Держсекретаря з міжнародних питань щодо правоохоронної діяльності Держдепу США Кірстен Медісон також привітала випускників Академії. «Ваша присутність тут – свідоцтво тих труднощів, які ви подолали на шляху навчання. Це лише початок вашої кар’єри. Я сподіваюся, що ви всі з честю носитимете ваші жетони», – додала вона. Щоб стати слухачем Академії необхідно втупити на службу до підрозділів патрульної поліції. Далі – поліцейський направляється до Академії для проходження первинної професійної підготовки. Робочий день слухача Академії починається о 06:00 з фізичної зарядки. Далі сніданок, ранкове шикування та початок занять, що триває до обіду. Після обідньої перерви — другий блок навчальних предметів. По завершенню — спортивні змагання, консультації з предметів тощо. Завершується день вечірнім шикуванням та вечерею о 20:00, після чого слухачі мають вільний час для відпочинку та самопідготовки. Слухачі Академії патрульної поліції харчуються у їдальні та проживають у гуртожитках Національної Академії внутрішніх справ (НАВС), що знаходиться на території. До навчального плану Академії входить 35 предметів, серед яких: тактична підготовка, вогнева підготовка, етика, ефективна комунікація, адміністративна відповідальність, основи кримінального права та багато інших. Особлива увага звертається на захист життя і здоров’я поліцейського, оформлення документації. 29 вересня 2017 року начальником Академії було призначено підполковника поліції Вадима Лісничука.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *