Владика Петро (Лоза) відвідав вірних Сокальсько-Жовківської єпархії, які навчаються в Івано-Франківській духовній семінарії

16 жовтня Єпископ-помічник Сокальсько-Жовківської єпархії Петро (Лоза) відвідав Івано-Франківську духовну семінарію, де зустрівся зі студентами, які належать до цієї єпархії.

Зустріч розпочалася в семінарійному храмі, де брати спільно із віце-ректором прот. д-р Андрієм Чорненком, о. Богданом Жуком і владикою Петром помолилися до Пресвятої Богородиці. Тоді єпископ звернувся до братів із пастирським словом. Він наголосив, що «жнива великі, а робітників мало» (Лк. 10, 2) і закликав кожного навчатися бути тим добрим робітником, що працюватиме для Божої слави: «Постійно кажіть Богові «так», як це робила Богородиця». Владика також звернув увагу братів, що за покликання слід боротися молитвою і старанною працею. «Священик – видимий знак невидимої Божої благодаті», – промовив він до студентів, показуючи тим самим важливість і відповідальність цього покликання.

Зі свого боку о. Богдан Жук, звертаючись до семінаристів, акцентував увагу на повній надії на Бога, з волі якого кожен студент має змогу навчатися в семінарії.

Другою частиною заходу була спільна трапеза, на якій владика пригостив усіх студентів смачними гостинцями і в теплій атмосфері поспілкувався з ними. Завершилася зустріч тим, що студенти висловили свою вдячність «духовному батькові» за його візит і попросили його про молитву за кожного покликаного до священства.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами https://www.ifds.org.ua

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *