Брифінг представника прес центру ООС 24 10 2018



Минулої доби ситуація в районі проведення операції залишалася під контролем Об'єднаних сил. Кількість обстрілів у порівнянні з минулою добою не збільшилась, проте противник продовжив, у порушення досягнутих домовленостей, застосування важкого озброєння.
Всього зафіксовано 9 випадків ведення прицільного вогню по підрозділах Об'єднаних сил. Випадків застосування артилерії не зафіксовано, проте, незважаючи на Мінські домовленості та умови перемир'я, окупанти продовжують застосування мінометів 82-го калібру. Найбільш напруженою була ситуація на Донецькому та Маріупольському напрямках.
На Луганському напрямку, поблизу Станиці Луганської, ворог провокував на відкриття вогню підрозділи Об'єднаних сил зі стрілецької зброї. Зважаючи на те, що обстріл відбувався вдень, коли цивільні громадяни перетинають КПВВ Станиця Луганська, українські військові, не наражали мирне населення на небезпеку. На Попаснянському, Світлодарському та Горлівському напрямку обстрілів не було. Тут підрозділи Об'єднаних сил продовжують укріплювати займані позиції, вживають заходів щодо покращення свого тактичного положення та перебувають у постійній готовності до активних дій.
Основні бойові дії розгорталися на Донецькому напрямку. Найбільш напруженою була ситуація в районі Авдіївки, де на опорні пункти наших військ противник здійснював вогневий вплив з мінометів калібру 82 мм, а також гранатометів різних систем та стрілецької зброї. Великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю окупанти застосували для обстрілів поблизу Марїнки та Старогнатівки. В ході бойових дій на Донецькому напрямку один військовослужбовець Об'єднаних сил загинув.
Не менш напруженою ситуація була і поблизу населених пунктів Павлопіль, Гнутове та Водяне на Маріупольському напрямку де окупанти протягом доби застосовували по позиціях Об'єднаних сил автоматичні та ручні гранатомети і стрілецьку зброю. Незважаючи на постійний вогневий вплив з боку противника, підрозділи, що обороняються, продовжують укріплювати займані позиції, вживають заходів щодо покращення свого тактичного положення та дають адекватну відповідь ворогу. Втрат на цьому напрямку не допущено.
Загалом ситуація на лінії зіткнення залишається під контролем Об’єднаних сил. Активних дій з боку противника не зафіксовано. Підрозділи, які обороняються, продовжують виконувати бойові завдання у посиленому режимі, у всіх випадках відкриття ворожого вогню вживають адекватних заходів з метою збереження життя і здоров'я військовослужбовців Збройних Сил України та цивільного населення.
За уточненими даними розвідки, протягом минулої доби, одного окупанта було знищено, а ще чотирьох – поранено.
Від початку доби ворог обстріляв позиції Об'єднаних сил на Донецькому напрямку, в районі населеного пункту Тарамчук з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил не допущено.
Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.
Протягом минулої доби правоохоронцями Об'єднаних сил, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, затримано 7 осіб, причетних до незаконних збройних формувань, виявлено 1 факти незаконного поводження зі зброєю та 10 фактів незаконного обігу наркотичних засобів. Також зафіксовано 32 адміністративних правопорушень.
У відповідності до рішення Командувача об'єднаних сил щодо унеможливлення незаконного обігу зброї та боєприпасів в районі проведення операції, правоохоронцями зі складу Об'єднаних сил припинено незаконну діяльність громадянина С., який налагодив збут боєприпасів та вибухових речовин.
23 жовтня 2018 року, під час чергового збуту бойових припасів, а саме гранат Ф-1 та РГД-5 і отримання за цю незаконну діяльність 200 доларів США, вищеназвану особу було затримано в порядку ст. 208 КПК України. Загалом, під час викриття незаконної діяльності громадянина С., задокументовано факт продажу останнім десяти гранат різних марок.
Зараз проводяться невідкладні слідчі дії, з метою документування його злочинної діяльності, а також вилучення речей, що становлять небезпеку для оточуючих. Проходять обшуки за місцем проживання та в гаражних приміщеннях, якими користується збройний ділок.
Контрольні пункти в'їзду-виїзду працюють у штатному режимі.
За вчорашній день на підконтрольну Україні територію прослідувало понад 46 тисяч осіб та понад 5 тисяч транспортних засобів. У пропуску через лінію розмежування з різних причин відмовлено 21-й особі.
Загальна сума оцінки вилучених товарів з ознаками контрабанди протягом минулої доби – майже 200 тисяч гривень.
Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.
Слава Україні! Представник прес-центру Олексій Жуганов
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *