Брифінг представника прес центру ООС 25 10 2018



Минулої доби ситуація в районі проведення операції залишалася під контролем Об'єднаних сил. Суттєвого збільшення кількості обстрілів не відбулося, проте, інтенсивність застосування важкого озброєння поступово зростає.
Всього зареєстровано 14 випадків ведення прицільного вогню по підрозділах Об'єднаних сил. Незважаючи на Мінські домовленості та умови перемир'я, окупанти продовжують застосування мінометів. Загалом, зафіксовано 3 випадки застосувань цієї зброї 82-го та 120-го калібру із загальною витратою 12 мін.
Найбільш напруженою була ситуація на Попаснянському та Маріупольському напрямках. Загалом, російсько-окупаційні війська здійснювали обстріли позицій Об’єднаних сил в районах населених пунктів Вільний, Катеринівка, Новолуганське, Камянка, Піски, Мар'їнка, Тарамчук, Павлопіль, Гнутове та Водяне. На Луганському напрямку ворог вогневої активності не проявляв.
На Попаснянському напрямку, в районі населеного пункту Катеринівка, російські окупаційні війська обстріляли наші позиції з гранатометів та великокаліберних кулеметів. Тричі за минулу добу точилися бойові дії навколо хутора Вільний. Окупанти відкривали прицільний вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї, підрозділи Об'єднаних сил адекватно відповідали. Втрат серед особового складу не допущено.
На Світлодарському напрямку російські окупаційні війська протягом минулої доби вели вогонь по наших позиціях поблизу Новолуганського. Важке озброєння не застосовувалось. Об’єднані сили вжили необхідних заходів з припинення обстрілів противником.
На Горлівському напрямку було тихо – ворог активності не проявляв.
На Донецькому напрямку поблизу населених пунктів Кам'янка, Піски, Мар'їнка і Тарамчук окупанти відкривали вогонь з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. В районі Тарамчука, ворог, протягом доби, двічі турбував вогнем, підрозділи, що обороняються. Внаслідок обстрілів, на Донецькому напрямку, один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення. Об’єднані сили вживали активних заходів для утримання контролю над ситуацією на цьому напрямку. Залишається напруженою ситуація на Маріупольському напрямку. Російські окупаційні війська з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстріляли позиції Об’єднаних сил в районі населених пунктів Павлопіль і Водяне. Обстрілів з мінометів 82-го калібру зазнали також наші позиції поблизу Гнутового та Павлополя. Окремо зазначимо, російсько-окупаційні війська продовжують практику залякування мирного населення. Вчора ввечері, 5 ворожих мін 120-го калібру впали на території села Водяне. Втрат на цьому напрямку немає.
Загалом ситуація на лінії зіткнення залишається під контролем Об’єднаних сил. Активних дій не зафіксовано, проте відзначається збільшення вогневого впливу на підрозділи Об'єднаних сил з боку противника. Кількість мін забороненого озброєння, яке застосував противник у порівнянні з минулою добою, збільшилась до 12. Зафіксовано обстріл населеного пункту з мінометів.
Підрозділи, які обороняються, продовжують виконувати бойові завдання у посиленому режимі, у всіх випадках відкриття вогню противником вживають адекватних заходів з метою збереження життя і здоров'я військовослужбовців Збройних Сил України та цивільного населення.
За уточненими даними розвідки, минулої доби трьох окупантів було знищено.
Поточної доби, противник тричі обстріляв наші позиції, в районах Авдіївки, Красногорівки і Гнутового. Важке озброєння не застосовувалось. Один військовослужбовець Об'єднаних сил зазнав поранення.
24 жовтня в КПВВ «Новотроїцьке», на виїзд до тимчасово окупованої території України оформлено 13 вантажних автомобілів міжнародної гуманітарної організації «Червоний хрест», які слідували за маршрутом Київ – Донецьк з гігієнічними наборами, будівельними матеріалами та універсальним кормом для худоби. Українською стороною СЦКК здійснено координацію та супроводження проведення огляду та виконання ремонтних робіт на водогоні «НОД-2 – м. Попасна», а також перевірки та розмінування ділянок місцевості для випасу худоби у Новотроїцькому. Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.
Слава Україні! Представник прес-центру Олексій Жуганов
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *