У Краматорську на другому дні форуму дискутували про майбутнє дітей області

Сьогодні у Краматорську триває другий день форуму “Ефективне самоврядування як запорука демократичної та правової держави”.

Ще одна актуальна тема, яку обговорювали на заході, стосувалася дітей як майбутнього громади. У дискусії взяли участь заступник Міністра молоді та спорту України Олександр Ярема, представник уповноваженого Верховної Ради України з прав людини в Донецькій та Луганській областях Павло Лисянський, директор Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Юрій Кононенко, директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Донецької облдержадміністрації Володимир Мицик, заступник директора Донецького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Володимир Дзюмак, начальник служби у справах дітей Донецької облдержадміністрації Наталія Тимофеєва та заступник Бахмутського міського голови Вікторія Точена.

Учасники форуму обговорили гострі питання проживання дітей в сірій зоні, надання їм необхідної допомоги, кількість дітей в області та Україні, позбавлених батьківського піклування, надання особливого статусу дітям, які постраждали в зоні бойового конфлікту, забезпечення житлом дітей-сиріт, аспекти державної політики щодо розвитку освіти,захисту прав дітей та їх соціалізація.

Директор Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України Юрій Кононенко зазначив, що діти, позбавлені батьківського піклування потребують допомоги держави протягом всього життя.

«Для дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування необхідна стартова основа аби вступити в доросле життя, почати працювати. Більшості дуже складно адаптуватися до соціуму. Держава повинна протягом всього їхнього життя забезпечувати та допомагати їм», – підкреслив Юрій Кононенко.

Також на дискусії приділили увагу отриманню освіти, розвитку, соціалізації та захисту прав дітей ромської національності.

Департамент інформаційної та внутрішньої політики

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *