Поліція примусово забрала до Печерського райвідділу Києва активіста Рух …

Поліція примусово забрала до Печерського райвідділу Києва активіста Рух “Визволення” Овсянкіна Максима Володимировича (“Бобер”) 1960 року народження.

Максим перебував у наметовому містечку під Верховною Радою під час розгону табору на Грушевського 3 березня 2018 року. Коли влада крадіїв кинула о 7 ранку більше 2 тисяч спецпризначенців та нацгвардійців проти наших активістів. Під час розгону табору на Грушевського спецпризначенці жорстоко побили десятки наших активістів. Їхні дії були схожі на дії «Беркуту» під час Революції Гідності. За їхніми словами, вони «просто виконували свою роботу, як і у 2014-му». Саме за участь у нашій акції тиску на Грушевського пів-річної давності й затримали Максима.

Служба Безпеки України (СБУ) веде розслідування дій правоохоронців під час подій 3 березня 2018 року під Верховною Радою України. Неправомірні дії правоохоронців та неефективне розслідування СБУ зараз оскаржується в Європейському Суді з прав людини (ЄСПЛ).

Досі не встановлено, хто з правоохоронців брав участь в нападі на активістів Руху “Визволення”.

Проте поліція Авакова досі продовжує “вихоплювати” наших активістів з власних осель та доставляти до районних відділів.

На місце події до Печерського райвідділу Національної поліції в місті Києві приїхав лідер Руху “Визволення”, народний депутат України Єгор Соболєв.

За наявною інформацією, Максима доставили для проведення “слідчих дій”. Проте підозру про скоєння злочину хлопцю не вручили. Попередньо йому інкримінують статтю 345 Кримінального кодексу України (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Ми шукали Макиму адвоката. Дякуємо Дмитру Біловчуку, який зголосився захистити нашого активіста.

#Визволення
#свободу_патріотам
#переслідування
#у_правді_наша_сила

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *