У Школі-гімназії Шептицьких провели соціальний тиждень

Упродовж 22-27 жовтня 2018 року у НВК «Школа-гімназія Шептицьких» у Львові для учнів старших класів відбувався соціальний тиждень. Такий захід у гімназії організовують вже другий рік поспіль. Цього разу проект називався «SocioVision: соціальне підприємництво – бачити потреби ближніх» і мав на меті розглянути тематику соціального підприємництва в Україні.

Під час соціального тижня учасники мали змогу познайомитися з деякими соціальними підприємствами та організаціями у Львові та взяти участь у волонтерстві. Зокрема учасники познайомилися з туристсько-спортивним клубом «Манівці», соціальною майстернею «Woodluck», соціальним підприємством «Горіховий дім», спільнотою взаємодопомоги «Емаус-Оселя», майстернею «Крок за кроком», центром дозвілля «Карітас-Львів», соціальним підприємством «Майстерня Мрії», соціальним проектом «Пряник від серця». На початку тижня учасників поділили на три групи, кожна з яких отримала завдання розробити свій проект соціального підприємництва. Знайомство з підприємствами стало у цьому завданні допомогою.

Протягом тижня учасники проживали у Родинному домі «Покрова», де мали можливість спільно проводити час, молитися, грати цікаві ігри та працювати над своїми проектами. Вони відвідали цікаву екскурсію на козину ферму «La Ferme d’Elise», а також позмагалися у грі в боулінг. На завершення тижня учасники представили ідеї своїх соціальних проектів та їм були вручені сертифікати.

Нагадуємо, що соціальний тиждень організували НВК «Школа-гімназія Шептицьких», об’єднання «socioMovens, Giving Europe a Soul e.V.», «Fazenda da Esperança» та Салезіанське згромадження УГКЦ, за сприяння о. Ігоря Тріля, радника директора НВК «Школа-гімназія Шептицьких» з розвитку зв’язків із іноземними партнерськими школами. Координувала соціальний тиждень Софія Гакавчин, соціальний педагог гімназії Шептицьких.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://sdbua.net

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *