Регенти Бучацької єпархії пройшли навчання у Дяківсько-катехитичній академії імені свмч Григорія Хомишина

Формаційний курс для парафіяльних дяків-регентів відбувся 29 жовтня 2018 року в Чортківській дяківсько-катехитичної академії імені свмч Григорія Хомишина. Таке навчання пройшло з благословення Бучацького єпарха Дмитра (Григорака) з метою підвищити якість церковного співу та церковного уставу.

Вікарій у справах співців Бучацької єпархії о. Дмитро Ненчин, звертаючись до учасників курсу, наголосив на важливості гідної християнської поведінки дяка-регента в парафії як особи, яка не тільки устами, а й серцем і всім своїм життям прославляє Бога. «Дяк не тільки в момент богослужіння, а й завжди має засвідчувати своїм благочестивим життям стосунок до Церкви та до мирян, з якими і молиться, і проживає на щодень», – сказав священик. Також о. Дмитро звернув увагу на тісну співпрацю і братнє порозуміння між дяком і священиком у парафії як на важливий фактор, що впливає на духовний розвиток парафії.

Викладач дяківсько-катехитичної академії Іван Кікис провів лекцію, під час якої пригадав присутнім основні моменти щодо уставу Літургії, читання апостола та прокімена.
Після обіду учасники курсу мали нагоду практично займатися в малих групах, де повторили самогласні та воскресні гласи, а також поділилися своїм служінням у парафіях Бучацької єпархії.  На закінчення всі разом помолилися молебень.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://www.buchacheparchy.org.ua

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *