26 провідних підприємств Луганщини представлені на «Схід-Експо …

26 провідних підприємств Луганщини представлені на «Схід-Експо 2018»

Луганщина втретє бере участь у виставці «Схід-Експо» у рамках XVIII Міжнародного економічного форуму у Львові.

Цьогоріч понад 70 компаній презентують свою продукцію: сільськогосподарські товари, IT-технології, 3D-принтери, глиняні печі, кераміку, одяг, соляні та ековироби.

«Ця виставка – підтвердження того, що Україна створює епіцентр єдності та розвитку. Завжди політики формують розкол між Сходом і Заходом, але ми – єдина країна! Завдяки спільним проектам, які об’єднуються в один мегапроект, ми об’єднуємось у єдину націю і разом йдемо до перемоги!» – привітав учасників форуму Перший віце-прем’єр-міністр України – Міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів.

Луганська область представила на «Схід-Експо 2018» продукцію 26 підприємств машинобудівної, хімічної, целюлозно-паперової, легкої та харчової промисловості.

«Попри всі економічні та політичні труднощі, бізнес Луганщини відновлює свої позиції, як на внутрішньому, так і на зовнішньому ринках. Ми постійно шукаємо нові можливості для його розвитку та підтримки, адже маємо чітке бачення стратегії розвитку регіону, відновлення його інвестиційного потенціалу та підвищення конкурентоспроможності регіонального продукту. Впевнений, що цей захід є важливим и має перспективи. Це найкращий виставковий майданчик в Україні», – звернувся до учасників заходу виконуючий обов’язки голови Луганської облдержадміністрації Сергій Філь.

Він запевнив потенційних інвесторів, що Луганську область можна і варто розглядати з точки зору інвестицій, розвитку торговельно-економічних та гуманітарних відносин, оскільки наш регіон визнаний найбезпечнішим в Україні.

Протягом першого дня «Схід-Експо 2018» відбудуться чотири пленарних засідання: «Нова промислова політика України – результат економічних реформ», «Монетарна політика – фінансова база індустріалізації», «Експортна стратегія Львівщини: нові можливості промислового зростання», «Високотехнологічні інвестиції – можливості та переваги Львівщини» за участю заступника Міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайла Титарчука, керівників Торгівельно-промислових палат та інших ділових партнерств з різних країн світу.

Виставка організована ПРООН за фінансової підтримки Посольства США в Україні, Урядів Японії та Польщі. Партнери проекту: Львівська обласна рада, Львівська обласна торгово-промислова палата, а також Львівська, Луганська та Донецька обласні державні адміністрації.

«ПРООН привезла на виставку представників 70 бізнесів. Для мене цей форум особливо важливий. Адже зазвичай ми чуємо, що Схід – це зона конфлікту, але тут ми бачимо, що ситуація не така вже й однозначна. Сподіваюсь, що у ці два дні відбудуться не тільки виставкові заходи, а й ділові контакти, встановляться нові партнерські стосунки», – наголосила Оснат Лубрані, координатор системи ООН в Україні, координатор з гуманітарних питань, постійний представник ООН в Україні.

Нагадаємо, що у 2017 році «Схід-Експо» відбулась у трьох містах України: Краматорську, Сєвєродонецьку та Києві. 156 місцевих товаровиробників презентували свою продукцію. За підсумками заходу 70 % учасників знайшли нових ділових партнерів. Понад шість тисяч людей відвідали виставку та ознайомились із досягненнями українського бізнесу.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *