Брифінг представника прес центру ООС 07 11 2018 р



Упродовж минулої доби ситуація в районі проведення операції Об'єднаних сил залишалась контрольованою та характеризувалася зменшенням загальної кількості обстрілів, спробами противникаактивізуватися на Горлівськомунапрямкута продовженням застосування окупантами забороненого озброєння. Всього, за минулу добу, 6 листопада, противник 10 разів відкривав прицільний вогонь по позиціяхОб'єднаних сил. Зафіксовано випадокзастосування противником мінометів 82 калібру,з загальною витратою 14 мін.
Зберігалася напруженість в районі населеного пункту Кримське. Так, вдень, російські окупаційні війська застосували проти підрозділів, що обороняються,гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети. Черговимизасобами,військовослужбовці Об'єднаних сил подавили вогонь противника. Втратне допущено. На ПопаснянськомуіСвітлодарському напрямках ворог вогонь у бік наших позицій не відкривав. Підрозділи Об'єднаних сил укріплювали оборонні споруди, посилювали заходи з розвідки та знаходяться у повній готовності до можливої зміни обстановки.
На Горлівському напрямку, противник проявляв активність в районі населеного пункту Новгородське. Окупанти вели вогонь із гранатометів та стрілецької зброї. Окрім того, великокаліберні кулемети російські загарбники застосували неподалік Шумів, а стрілецьку зброю – біля Зайцевого. Підрозділи Об’єднаних сил, що обороняються на цьому напрямку, вживали необхідних заходів для придушення вогневої активності противника. Внаслідок бойових дій, на Горлівському напрямку,отримав легке поранення один військовослужбовецьОб’єднаних сил.
На Донецькому напрямку, у другій половині дня, ворогзосередив свою активність в районі населеного пункту Красногорівка. Під час обстрілів позицій Об’єднаних сил окупанти застосували міномети82 калібру, гранатомети та стрілецьку зброю. А уже пізно вночі, російські загарбникивелизосередженийвогоньпо наших позиціях поблизуВерхньоторецького. Підрозділи, що обороняються, вживали активних заходів щодо припинення вогню противника. Також, два провокативних ворожих обстрілизафіксовано неподалік Пісків. В ході бойових дій на цьому напрямку, жоден військовослужбовець Об'єднаних сил не постраждав.
Дещо спала напругана Приазов'ї. Вчора, о 5-ій ранкутут було зафіксовано один випадок веденняокупантами прицільного вогню- поблизу Павлополя. Далі, до кінця доби,загарбники вогневої активності на Маріупольському напрямку не проявляли.
Протягом поточної доби,ворогдва рази відкривав вогонь по наших позиціях у районі Павлополя. Зафіксовано використання мінометів калібру 82мм. Втрат серед особового складу Об'єднаних сил немає.
Таким чином, ситуація на лінії зіткнення залишається повністю контрольованою Об’єднаними силами. Протягом минулої доби суттєвих змін в характері дій противника не відбулося. Окупанти підтримували низький рівень інтенсивності обстрілів, при цьому ведення вогню здебільшого було спрямоване на провокування підрозділів Об'єднаних сил до активних дій у відповідь. Для вогневого впливу, окупанти, в основному, використовували гранатомети та великокаліберні кулемети. Продовжили загарбники застосування важкого озброєння. Військовослужбовці Об'єднаних сил діяли адекватно ситуації.
За даними розвідки, 6 листопада, 2-х бойовиків збройних формувань Російської Федерації було знищено, ще 2 – отримали поранення. Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.
Правоохоронцями зі складу Обєднаних сил минулої доби на території Донецької та Луганської областейзатримано5 осіб за підозрою на причетність до незаконних збройних формувань. Виявлено 7 фактів незаконного обігу наркотичних речовин, зафіксовано45 адміністративних правопорушень.
Співробітниками спецпідрозділу податкової міліції ДФС України, який залучений до складу Об'єднаних сил, 6 листопада 2018 року спільно з розвідниками однієї з бригад Збройних Сил України поблизу лінії зіткнення, виявлено схованку. В ній заходилося 150 пляшок об’ємом 10 літрів кожна із рідиною з характерним різким запахом спирту. Загальна вартість знайденого – 405 тисяч гривень. Спирт вилучено та передано на відповідальне зберігання до ліцензійного складу.
Контрольні пункти в’їзду-виїздупродовжують працювати у штатному режимі. Українською стороною СЦКК, у взаємодії з СММ ОБСЄ, здійснено супроводження та координацію проведення робочої зміни Донецької фільтрувальної станції (ДФС), а також, робіт з відновлення будинків мирних жителів Мар’їнки, що зазнали ушкоджень внаслідок обстрілів з боку збройних формувань Російської Федерації. Проведено технічний огляд на газопроводі високого тиску «Мар`їнка – Красногорівка» і лініях електропередач свердловин Петрівського водозабору.
Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Суспільно-політична обстановкав районі проведення операції стабільна та контрольована. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.
Слава Україні!
Представник прес-центру Олексій Жуганов
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *