Уявіть, що ви обробили землю, засадили поле, а ваш врожай зібрали інші люди, …

Уявіть, що ви обробили землю, засадили поле, а ваш врожай зібрали інші люди, яких захищали озброєнні тітушки. Правоохоронці не втручались, бо вважали такі дії «цивільно-правовою суперечкою».

Саме така історія трапилась із фермерським господарством «Ювенга» у Кам’янець-Подільському районі Хмельницької області. Рейдери за підтримки озброєних осіб обмолотили посіви фермерів орендованою технікою. Обладнання та комбайнерів привезли з інших областей для того, щоб уникнути відповідальності.

А ще проїхались комбайном по городам 12 селян, вкравши їх врожай. Не оминули і город дівчини-сироти з інвалідністю. Хоча рейдерам було добре відомо де чия земля. Всього забрали врожай майже на 1.9 мільйони гривень.

Фермери та селяни написали заяви до правоохоронних органів, додали покази свідків. Але місцева поліція не вбачала ознак для відкриття кримінального провадження. А вже відкриту кримінальну справу «спустили на тормоза».

Коли люди зневірились в правоохоронних органах. Їм на допомогу прийшли активісти Рух “Визволення”.

Після втручання активістів Рух “Визволення”, та надання юридичної підтримки, справа зрушила з мертвої точки. Суд за цивільними позовами 12 селян зобов’язав рейдерів компенсувати аграріям вартість врожаю. Відновили кримінальне провадження за статтею 356 Кримінального кодексу України — Самоправство. Зараз фермери та активісти Руху «Визволення» вимагають перекваліфікації справи у статтю 187 — Розбій.

Рейдерство та напади на громадян в багатох випадках можна попередити. Рух “Визволення” формує систему колективного захисту активних громадян ДО нападів. Щоб ми знали один одного. Щоб всі нападники, які можуть планувати злочини знали, що це не буде безкарно. Буде великий резонанс, велика відсіч.

#ОдинЗаВсіхІВсіЗаОдного

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *