Брифінг представника прес центру ООС 08 11 2018



7 листопада ситуація в районі проведення операції залишалася під контролем Об'єднаних сил. Кількість ворожих обстрілів у порівнянні з минулою добою майже не збільшилася, проте частка застосування важкого озброєння зросла. Не припиняються обстріли противником в районі хутора Вільний, що на Попаснянському напрямку. Окупанти також намагаються відновити бойові дії в районах Луганського та Зайцевого, що на Світлодарському і Горлівському напрямках відповідно.
Всього зафіксовано 19 випадків ведення прицільного вогню по підрозділах Об'єднаних сил. Противник три рази застосовував міномети різного калібру із загальною витратою 28 мін. На Луганському напрямку, збройні формування Російської Федерації відкрили вогонь зі стрілецької зброї на ділянці розведення сил і засобів у районі Станиці Луганської. Очевидною метою чергової провокації окупантів є зрив мирного процесу та продовження використання зайнятих ними позицій у своїх підступних намірах.
На Попаснянському напрямку бойові дії знову точились поблизу хутора Вільний, де російсько-окупаційні війська обстріляли позиції наших захисників із гранатометів, великокаліберних кулеметів та легкої стрілецької зброї. Заради запобігання втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил, приймалось рішення на вогонь у відповідь.
Фіксуються спроби російських окупантів відновити бойові дії на Світлодарському напрямку. Тут, в районі Луганського, ворог здійснив обстріл наших оборонних укріплень із мінометів калібру 120 та 82 мм, гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів. Об'єднані сили вживали заходів щодо недопущення загострення на цьому напрямку та готові до більш активних дій. Втрат серед українських військових у цьому районі не було.
На Горлівському напрямку, противник проявляв активність в районі населеного пункту Зайцеве. Окупанти вели вогонь із гранатометів та стрілецької зброї. Підрозділи Об’єднаних сил, що обороняються на цьому напрямку, вживали необхідних заходів для придушення вогневої активності противника. Внаслідок бойових дій, отримав поранення один військовослужбовець Об’єднаних сил.
На Донецькому напрямку бойові дії велися на підступах до населених пунктів Авдіївка, Піски, Мар'їнка, Новомихайлівка, Красногорівка. Важке озброєння не застосовувалося, проте інтенсивність вогню з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї була досить високою. Противник зосередив вогневі зусилля на захисниках Авдіївки та Мар'їнки. В ході бойових дій, біля цих населених пунктів отримали поранення два військовослужбовці Збройних Сил України. Підрозділи Об’єднаних сил, надійно утримують займані оборонні рубежі та позиції. У всіх випадках відкриття вогню противником вживаються адекватні заходи, в тому числі й превентивні.
Залишається напруженою ситуація на Маріупольському напрямку. Тут, ворог проявляв активність зранку та у другій половині доби. Загарбники продовжують застосування гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Окрім того, поблизу Павлополя, окупанти стріляли з мінометів калібру 82 мм, озброєння БМП-1 та зенітної установки ЗУ-23-2. Ситуація на Приазов’ї контролюється нашими військовими. Втрат серед особового складу немає.
Загалом ситуація на лінії зіткнення залишається під контролем Об’єднаних сил. Противник продовжує вести прицільні обстріли українських позицій зі стрілецької зброї, гранатометів та, частково, із застосуванням забороненого озброєння. Російсько-окупаційні війська продовжують зосереджувати вогневі зусилля переважно на Маріупольському та Донецькому напрямках. Від початку цієї доби ворог, з мінометів калібру 82 мм, гранатометів та стрілецької зброї, здійснив один обстріл наших позицій у районі Кримського. Втрат серед особового складу Об'єднаних сил не допущено.
Об'єднані сили продовжують виконувати бойові завдання у посиленому режимі, у всіх випадках відкриття вогню противником вживають адекватних заходів з метою збереження життя і здоров'я військовослужбовців Збройних Сил України та цивільного населення.
За уточненими даними розвідки, протягом минулої доби, двох окупантів знищено та ще трьох – поранено. Протягом доби, на них перевірено понад 5 тисяч транспортних засобів та близько 40 тисяч осіб. З різних причин, відмовлено в пропуску через лінію розмежування 23 особам. В ході здійснення контрольних заходів зафіксовано 1 факт використання підроблених документів. Виконано 64 доручення уповноважених державних органів. Окрім того, зафіксовано спробу надання неправомірної вигоди прикордонному наряду. Сума виявлених товарів з ознаками контрабанди склала майже 140 тисяч гривень.
Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Суспільно-політична обстановка залишається стабільною. Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи працюють у штатному режимі.
Слава Україні!
Представник прес-центру Олексій Жуганов
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *