Спільна молитва православних і католиків у Лондоні

6 листопада 2018 року, на запрошення владики Гліба (Лончини), Єпарха Пресвятої Родини в Лондоні, при українському катедральному храмі відбулася зустріч членів екуменічного діялогу між Католицькою Церквою та Орієнтальними Православними Церквами Великої Британії.

На зібранні були присутні архиєпископ Кевин МкДоналд, католицький співголова діялогу, архиєпископ Анґéльос із Коптійської Церкви, православний співголова, Архиєпископ Бірмінґгаму Бернард Лонґлій, Архиєпископ Атанасій Тома Давуд із Сирійської Церкви, Єпарх Сиро-малабарський Йосиф Срампікал, Єпископ Пол Гендрікс, Монсіньор Кіт Ньютон, канонік Джон О’Тул, секретар Відділу Діалогу і Єдності Католицької Єпископської Конференції Англії і Валії та інші священики і миряни, члени Католицького – Орієнтального Православного Регіонального Форуму Великої Британії.

Основною темою дискусії був обмін пасторальним досвідом уділення Святої Таїни Хрещення.

Особливістю цієї зустрічі стала спільна молитва Вечірні у візантійському обряді в катедральному храмі Пресвятої Родини. Українська Катедра мала честь приймати достойних членів Католицького – Орієнтального Православного Регіонального Форуму, а також численних вірних православних і католицьких Церков, які об’єднались у молитві за церковну єдність.

Гостей і присутніх привітав Владика Гліб, який вказав на основну мету екуменічного зібрання: спільне обговорення, взаємне пізнання, молитва і творення атмосфери доброї волі. До присутніх звернувся також архиєпископ Кевин МкДоналд, який підкреслив завдання Форуму – встановити кращу співпрацю між Церквами. Проповідь виголосив архиєпископ Атанасій зі Сирійської православної Церкви.

На завершення Вечірні, в якій спогадувано пам’ять святих мучеників і нотарів Маркіяна й Мартирія, пастирі католицьких та православних Церков уділили вірним архиєрейське благословення.

Опісля ієрархи та вірні мали нагоду познайомитись та поспілкуватись при трапезі в катедральному залі.

Сподіваємось, що цей день зустрічі, молитви і трапези стане ще одним кроком у звершенні Христового заповіту: «щоб усі були одно» (Ів. 17,21).

Пресова служба Лондонської єпархії Пресвятої Родини

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *