Реформування сфери охорони здоров’я на Луганщині. Сергій Філь ознайомився …

Реформування сфери охорони здоров’я на Луганщині. Сергій Філь ознайомився з роботою Кремінського РТМО

У ході робочої поїздки до Кремінського району 7 листопада виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації Сергій Філь відвідав Кремінське районне територіальне медичне об’єднання. «На обласному рівні ми продовжуємо реалізацію урядових програм з реформування галузі та забезпечення доступу до якісних медичних послуг і ліків усіма громадянами», – зазначив він.
В.о. голови облдержадміністрації ознайомився з роботою медичного закладу та разом з лікарями обговорив проблемні аспекти діяльності галузі в регіоні. Сергій Філь зауважив, що у зв’язку з окупацією частини області, включно з обласним центром, мережа лікувальних закладів розірвана, третій рівень медицини залишається питанням номер один. «Сьогодні в умовах відсутності обласної лікарні та значної кількості ВПО районні заклади охорони здоров’я взяли на себе додаткове навантаження. Прикладом є Кремінське РТМО, де розміщений обласний онкологічний диспансер. Завдяки спільним зусиллям районної та обласної влади, Кремінщина реалізує великий проект, спрямований на покращання умов перебування пацієнтів у лікарні», – додав Сергій Філь.
Його вартість за рахунок коштів ДФРР становить 37,4 млн грн, термін упровадження – два роки. Так, у поточному році в рамках виграного конкурсу розпочато будівництво огорожі, капітальний ремонт поліклініки, а також капітальний ремонт інфекційного корпусу лікарні під розміщення Луганського обласного клінічного онкологічного диспансеру. У 2019 році заплановано капітальний ремонт головного та хірургічного корпусів, стерилізаційного відділення та придбання обладнання (відеоколоноскопа і відеобронхоскопа).
Довідково:
Кремінське районне територіальне медичне об’єднання має у структурі стаціонар на 210 ліжок та консультативно-діагностичну поліклініку (на 600 відвідувань у зміну).
У 2016-2018 рр. було вжито заходів щодо покращення матеріально-технічної бази РТМО:
– закуплено (за обласною програмою за рахунок субвенції – 4,1 млн грн) цифровий рентгенологічний апарат, що дало можливість більш якісно проводити рентгенологічні обстеження пацієнтів та значно знизити витрати на закупівлю рентгенівської плівки;
– придбано лапароскопічну стійку за рахунок коштів районного бюджету(освоєно 1,9 млн грн). На даний час ендоскопічні хірургічні втручання проводять хірурги, урологи та гінекологи;
– відремонтовано і введено в експлуатацію нову операційну на 2 робочих місця з оснащенням за рахунок районного бюджету (300 тис грн);
– проведено капітальний ремонт даху в хірургічному і головному корпусах, ремонт системи опалення в головному корпусі, а також капітальний ремонт відділення паліативної допомоги (за рахунок ПРООН на суму 6,2 млн грн).

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *