НАБУ встановило осіб зафіксованих на відеозаписі з камер Синагоги м.Києва


Цього тижня низка інтернет-ресурсів опублікувала відео, на якому нібито зафіксовано «стеження агентів НАБУ за Синагогою у м.Києві». Для уникнення будь-яких спекуляцій та подальшого поширення спотвореної недостовірної інформації Національне бюро заявляє, що візуального спостереження за будівлею не здійснювало, жодних пристроїв для прихованого зняття інформації у приміщенні центральної Синагоги м.Києва не встановлювало. 
Бюро вивчило відеозапис, оприлюднений в мережі інтернет, і встановило, хто саме зафіксований на ньому. Особи, яких ЗМІ назвали «агентами НАБУ», виявилися співробітниками іншого українського правоохоронного органу. 
 
Для збереження довіри до правоохоронної системи України Бюро не називатиме, до якого саме органу належать ці особи. 
 
Закликаємо ЗМІ та окремих осіб не поширювати надалі недостовірну інформацію. Також вимагаємо спростувати інформацію щодо будь-якої причетності НАБУ до так званого «спостереження» за Синагогою і тиску на єврейську общину Києва. 
 
Національне бюро не заперечуватиме проти зустрічі з представниками Синагоги для обговорення ситуації, що склалася.
 
Нагадуємо, 30 жовтня була розміщена офіційна заява головного Рабина України та Києва у зв’язку з виявленням прослуховування столичної Синагоги та нібито проведення негласних слідчих дій відносно вірян. Повідомлялося, що «власні компетентні джерела» надали єврейській общині інформацію буцімто особи, які вели спостереження «мають безпосереднє відношення до НАБУ». Ця недостовірна інформація була широко поширена низкою медіа та окремими особами.
Наголошуємо, що у фокусі розслідувань Національного бюро — діяльність вищих посадових осіб у державній владі безвідносно до їхньої належності до релігійних чи будь-яких інших громад. 
Свою діяльність НАБУ здійснює виключно в правовому полі, з дотриманням всіх вимог законодавства. Повага та дотримання прав і свобод людини і громадянина є основним принципами діяльності Національного бюро.

Матеріали для ЗМІ

Необхідна інформація та лінки для поширення на Ваших ресурсах Контактний email: 

press.nabu@gmail.com

Інша інформація: 

https://nabu.gov.ua/kontakty-dlya-zmi

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *