В Італії відбуваються наради Координаційного Комітету Міжнародної Змішаної Комісії для Богословського Діалогу між Православною і Католицькою Церквами

13–17 листопада 2018 року в монастирі “Бозе” в реґіоні П’ємонту (північна Італія) відбуваються наради Координаційного Комітету Міжнародної Змішаної Комісії для Богословського Діалогу між Православною і Католицькою Церквами.

В нарадах беруть участь 20 членів Координаційного Комітету – десять православних і десять католиків.

Всі православні члени Комітету, ото ж представники Вселенської Патріярхії, Румунської, Сербської, Кипрської, Гелладської, Єрусалимської та Олександрійської Церквов беруть активну участь у нарадах. Лише представники Російської Православної Церкви не прибули на наради Координаційного Комітету.

У зв’язку зі ситуацією, яка настала з приводу загострення відносин між Вселенською Патріярхією та Російською Православною Церквою, було узгіднено надалі продовжувати богословський діялог між Православною і Католицькою Церквами.

Наради відбуваються в дружній і щирій атмосфері.

Співпредсідниками нарад є Архиєпископ Йов Ґеча (Вселенський Патріярхат) і Кардинал Курт Кох (Президент Папської Ради для Сприяння Єдности Християн).

Основою нарад є випрацювання документу Примат і Синодальність у Другому Тисячоліттю і Сьогодні, який мав би бути прийнятий на наступній пленарній сесії Міжнародної Змішаної Комісії. Де і коли відбудеться наступна пленарна сесія, наразі невідомо (МОЖЕ ЦЕ ЗРОБИМО ЗАВТРА).

Учасники нарад беруть участь у літургійному життю монахів Спільноти “Бозе” і зустрілися окремо з основником монастиря о. Енцо Б’янкі (Enzo Bianchi), якому сповнилося 80 років життя і відзначено 50-ліття оснування цього монастиря.

Українську Греко-Католицьку Церкву на цих нарадах представляє о. д-р Іван Дацько.

Інституту Екуменічних Студій УКУ

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *