Ректор о. Богдан Прах прозвітував перед спільнотою про успіхи УКУ

Ректор УКУ о. Богдан Прах зазначив, що серед найважливіших досягнень — перший рік Центру Шептицького та будівництво Колегіуму, а також він розповів про академічні, міжнародні й суспільні здобутки Українського католицького університету в академічному 2017–2018 році.

За його словами, Центру Шептицького, який став місцем спілкування, майданчиком важливих обговорень та знайомств – уже рік. За цей час у його стінах відбулося 120 відкритих заходів та понад 350 000 людей відвідали мультифункційний корпус. За рік роботи у ній зареєструвалося майже 10 000 читачів.

Варто зазначити, що новий і не менш грандіозний проект, що уже стартував – будівництво нового Колегіуму. Цього року команда університету завершила роботи з проектування та розпочала будівництво будівлі, яка стане домівкою для понад 300 студентів. Крім житлових кімнат, у Колегіумі ІІ обіцяють також фітнес-центр та дворівневий студентський центр.

Окрім цього, спільнота студентів та викладачів університету вражає досягненнями у наукові сфері та розвивається й міжнародна співпраця. Для прикладу, лауреатами ректорської премії за наукову працю міжнародного рівня стали професор Вадим Ададуров, доктор богословʼя Віктор Жуковський та професор Оксана Міхеєва. А ректорську винагороду за особливо успішну наукову працю отримали професор Юрій Ясіновський, кандидат філологічних наук Уляна Головач та керівник проектів і програм Науково-організаційного відділу Тарас Тимо.

Разом із розвитком спільноти, зростає і рівень освіти вступників. З минулого року середній бал підвищився майже на 10 (з 176,81 у 2017 по — 187,02 у 2018). Відповідно, майже половина (48 %) першокурсників УКУ належать до 5 % найкращих випускників шкіл країни.

Зауважимо, що за останні 10 років надходження від українських благодійників зросли у чотири рази. За весь час існування до підтримки УКУ долучилися більше 20 000 жертводавців з усього світу. Минулого грудня УКУ організував ювілейний Десятий благодійний вечір у Києві, під час якого була зібрана рекордно велика сума – більше 10 мільйонів доларів, які підуть на подальший розвиток університету.

Джерело: https://ucu.edu.ua/

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *