Брифінг представника пресс центру ООС 18 11 2018



17 листопада ситуація в районі проведення операції залишалася під контролем Об'єднаних сил. Кількість ворожих обстрілів, у порівнянні з минулою добою,майже не змінилася, проте, зросла частка застосування важкого озброєння.
Всього зафіксовано 16 випадків ведення прицільного вогню по підрозділах Об'єднаних сил. Противник 9 разів вів обстрілиз мінометів різного калібру із загальною витратою 70 мін. Найбільш напруженою була ситуація на Луганському та Попаснянському напрямках.
На Луганському напрямку,окупанти відкривали зосереджений вогонь з мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї по позиціях Об'єднаних сил в районі Піщаного, Жолобка і Новотошківського. А по позиціях наших військ у районі Жолобка противник здійснював вогневий вплив ще й з мінометів 120-го калібру. Об'єднані сили вживали адекватних заходів. У ході нічного бою,поранення несумісне з життям отримав один військовослужбовець Об'єднаних сил.
Напруженою була ситуація і наПопаснянському напрямку,де противник продовжує вести вогонь застосовуючи міномети 82-го та 120-го калібрів з житлових кварталів Золотого-5 по позиціях наших оборонців неподалік хутора Вільного та Оріхового.
В ході ведення бойових дій, жоден військовослужбовець Об’єднаних сил не постраждав.
17 листопада, окупанти застосували міномети калібру 82 та 120 мм і поблизу Світлодарська та Троїцького. У ході обстрілу, втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил та цивільних осіб не допущено.
На Донецькому напрямку бойові дії велися на підступах до населених пунктів Мар'їнка, Березове та Красногорівка. Важке озброєння не застосовувалося. В ході бойових дій, втратсеред наших оборонців не було. Залишається напруженою ситуація на Маріупольському напрямку. Для обстрілів неподалік Гнутового, Лебединського та Широкиного загарбники використовували великокаліберні кулемети та гранатомети. Ситуація на Приазов’ї залишається під контролем Об’єднаних сил. Втрат немає.
Від початку поточної доби противник, з гранатометів та стрілецької зброї, вів вогонь неподалік Гнутового. Втрат серед особового складу Об'єднаних сил не допущено.
Загалом, ситуація на лінії зіткнення залишається під контролем Об’єднаних сил. Противник продовжує вести прицільні обстріли позицій Об'єднаних сил зі стрілецької зброї, гранатометів та,поступово,збільшуєінтенсивність застосування важкого озброєння на Луганському та Попаснянському напрямках. Разом з тим, фіксується незначне зменшення ведення вогню з мінометів на Приазов'ї та Донецькому напрямку. Спроби відновлення бойових дій відзначаються у районі Бахмутської траси і Світлодарської дуги. Об'єднані сили продовжують виконувати бойові завдання у посиленому режимі, удосконалюють оборонні укріплення, ведуть активну розвідку. У всіх випадках відкриття вогню противником вживають адекватних заходів з метою збереження життя і здоров'я цивільного населення та військовослужбовців Збройних Сил України.
За уточненими даними розвідки, 17 листопада, двох окупантів було знищено та ще двох – поранено.
Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.
Протягом минулої доби правоохоронцями зі складу Об'єднаних сил, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, затримано 3-х осіб, причетних до незаконних збройних формувань, виявлено 27 адміністративних правопорушень. Територіальними органами та підрозділами Національної поліції на території Донецької та Луганської областей розкрито:
– одне вбивство;
– одне тяжке тілесне ушкодження;
– 6 крадіжок;
– 2 факти незаконного обігу зброї;
– 4 факти незаконного обігу наркотичних засобів.
Під час забезпечення публічного порядку припинено 553 адміністративних правопорушення. Також виявлено 265 адміністративних правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху. Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції стабільна. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.
Слава Україні!
Представник прес-центру Олексій Жуганов
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *