ООС: зведені дані – 19 листопада 2018

Протягом минулої доби в районі відсічі та стримування збройної агресії РФ на Донбасі, окупанти застосовували під час обстрілів оборонних позицій захисників України зразки забороненого Мінськими угодами озброєння, зокрема, міномети та артилерію.

Загалом протягом минулої доби російсько-окупаційні війська 16 разів застосовували міномети, артилерію та піхотне озброєння під час обстрілів оборонних позицій Об’єднаних сил.

Захисники України 13 разів застосовували у відповідь чергові вогневі засоби, не порушуючи Мінські угоди та придушували вогневу активність окупантів.

За даними розвідки Об’єднаних сил протягом минулої доби трьох бойовиків російсько-окупаційних військ знищено, ще 4-х – поранено.

Втрат внаслідок бойових дій у складі підрозділів Об’єднаних сил протягом минулої доби немає.

Луганський напрямок

Ворог здійснив 5 прицільних обстрілів. Саме тут у другий половині дня окупанти знову проявили найвищу активність щодо застосування важкого озброєння.

З 16:00 російсько-окупаційні війська випустили близько 10 мін калібру 82 мм в районі н.п. Жолобок, вели активні обстріли з гранатометів різних типів та стрілецької зброї.

Пізніше ворог випустив 4 міни 120-го калібру та вів провокаційний вогонь з піхотного озброєння в районі Світлодарська.

Ввечері, з 20:00, протягом 30 хвилин окупанти випустили ще 10 мін, забороненого Мінськими угодами калібру 120 мм по нашим оборонцям Новотошківського.

У цей же час відбувся ворожий обстріл з артилерії в районі н.п. Жолобок. Окупанти випустили в бік наших оборонців 16 снарядів з артилерії калібру 122 мм.

Пізніше, близько 22:00 наші захисники Травневого також зафіксували розриви декількох ворожих мін калібру 82 мм та ворожий обстріл з піхотного озброєння.

Захисники України, з метою збереження життя та здоров’я особового складу декілька разів адекватно застосовували у відповідь чергові вогневі засоби.

Донецький напрямок

Підрозділами Об’єднаних сил зафіксовано 11 прицільних обстрілів з боку російсько-окупаційних військ. Тут ворог важке озброєння не застосовував, проте вів періодичні обстріли з гранатометів різних типів та іншого піхотного озброєння.

Непоодинокі порушення режиму тиші з боку російсько-окупаційних війська зафіксовані в районі н.п. Гнутове, Красногорівка, Авдіївка, Павлопіль, Водяне, Верхньоторецьке.

Захисники України у переважній більшості випадків впевнено придушували ворожу активність застосовуючи у відповідь лише штатне піхотне озброєння.

Обстановка на лінії фронту сьогодні, 19 листопада

З опівночі, станом на 12:00 з боку російсько-окупаційних військ підрозділами Об’єднаних сил зафіксовано 3 прицільних обстріли.

Близько 04:00 ранку, на Луганському напрямку в районі н.п. Жолобок окупанти випустили по позиціях захисників України 3 міни калібру 120 мм, що нагадаємо заборонене до застосування Мінськими угодами. Також ворог вів провокаційний вогонь з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Підрозділ Об’єднаних сил придушував ворожу активність адекватним вогнем у відповідь, застосовуючи штатне піхотне озброєння.

Після 07:30 окупанти здійснили обстріл з великокаліберних кулеметів в районі хутора Вільний, а після 09:00 – зі стрілецької зброї поблизу Новотроїцького.

Внаслідок бойових дій двоє Українських військових отримали поранення різних ступенів. Їх евакуйовано до медичних установ, де наші захисники отримують усю необхідну кваліфіковану допомогу.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Командування ЗС РФ вживає інтенсивні заходи з підвищення рівня укомплектованості особовим складом російських окупаційних військ на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей.

Зокрема, з початку листопада ц.р. на території усіх військових округів ЗС РФ тривають збори з офіцерським, сержантським і рядовим складом служби за контрактом для забезпечення одночасного проведення ротації і комплектування з’єднань і частин 1 та 2 АК ЗС РФ, у т.ч. вакантних посад, на які раніше призначались особи, призвані тільки з числа місцевого населення. У зв’язку з цим, до підготовки на зазначених зборах залучено вдвічі більше російських військовослужбовців ніж зазвичай. При цьому, забезпечення набору і морально-психологічної підготовки військовослужбовців у ході зборів здійснюється безпосередньо під керівництвом представників головного воєнно-політичного управління ЗС РФ.

Водночас залучені на збори кадрові російські військовослужбовці масово відмовляються від проходження служби на тимчасово окупованих територіях Донецької і Луганської областей. Свої рішення вони аргументують неофіційним статусом відрядження, визнанням їх військовими злочинцями у разі потрапляння в полон, низьким рівнем грошового забезпечення та великою кількістю безповоротних і санітарних втрат у підрозділах з’єднань і частин російських окупаційних військ.

Обстановка в районі відсічі та стримування збройної агресії Росії на території Донецької та Луганської областей є контрольованою нашими захисниками – підрозділами Об’єднаних сил, які перебувають напоготові до будь-якого розвитку подій.

 

Слава захисникам України! Слава Україні!

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *