ООС: зведені дані – 21 листопада 2018

 

Російсько-окупаційні війська значно зменшили кількість обстрілів наших позицій, але все ж таки не відмовилися від застосування озброєння заборонених Мінськими домовленостями калібрів.

Загалом на лінії зіткнення минулої доби зафіксовані 6 прицільних ворожих обстрілів.

Нехтуючи домовленостями, російсько-окупаційні війська 2 рази використовували під час обстрілів позицій Об’єднаних сил міномети калібру 120 мм, випустивши 4 міни.

Військовослужбовці Збройних Сил України відкривали вогонь у відповідь двічі.

У ході бойових дій жоден військовослужбовець зі складу Об’єднаних сил не постраждав.

Луганський напрямок

Ворог наприкінці минулої доби з боку окупованої Сентянівки обстріляв позиції підрозділів Об’єднаних сил неподалік Кримського.

Протягом 25 хвилин вогонь вівся з ручних протитанкових гранатометів, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї.

Донецький напрямок

Противник порушив режим тиші 5 разів.

Активність окупанти почали проявляти ввечері.

Зокрема, опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил в районі Водяного ворог обстріляв двічі, використовуючи при цьому міномети 120-го калібру, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

По позиціях українських військових біля населеного пункту Піски російсько-окупаційні війська протягом 20 хвилин вели вогонь з кулеметів великого калібру та стрілецької зброї. А неподалік Лебединського застосували автоматичні гранатомети.

Також з піхотного озброєння противник тривалий час (півтори години) з напрямку окупованого населеного пункту Крута Балка обстрілював наших захисників неподалік Верхньоторецького.

Поточна ситуація сьогодні, 21 листопада

Від початку доби станом на 11-ту годину противник порушив режим припинення вогню 1 раз.

З напрямку окупованої Старомихайлівки окупанти з 09:50 протягом 50 хвилин обстрілювали з кулеметів великого калібру наших військових, які виконують бойові завдання поблизу Красногорівки.

Наші військові вогонь у відповідь не відкривали.

Інформація Головного управління розвідки Міністерства оборони України

Російське окупаційне командування вживає заходів з метою підвищення бойових можливостей з’єднань і частин 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ, у т.ч. за рахунок призову і збільшення термінів залучення місцевих мешканців до т. зв. «зборів резервістів». При цьому, умови проведення зазначених заходів, їх матеріально-технічне і фінансове забезпечення постійно погіршуються, що впливає на зниження вмотивованості до військової служби і недотримання військової дисципліни особовим складом, залученим на збори.

Зокрема, 19 листопада ц. р., внаслідок порушення заходів безпеки т. зв. «офіцерами-резервістами» на навчальному місці сталася пожежа, яка спричинила детонацію боєприпасів одного з танків. У результаті вогнем знищено бойову техніку і військове майно.

Командування російсько-окупаційних військ проводить розслідування причин інциденту, приховує інформацію про зазначену подію та призупинило проведення занять, передбачених т. зв. «зборами резервістів».

Сьогодні, 21 листопада, під час офіційного візиту до Великої Британії, Міністр оборони України Степан Полторак зустрівся із Державним секретарем з питань оборони Великої Британії паном Гевіном Вільямсоном

Сторони обговорили безпекову ситуацію в Україні, зосередили увагу на етапах вітчизняної оборонної реформи та оборонному потенціалі нашої держави.

На Львівщині, на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки Національної академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного триває конкурс на звання кращого взводу Збройних Сил України

На першому етапі змагань взводи Сухопутних, Десантно-штурмових військ та підрозділ морської піхоти долали на час побудовану за стандартами НАТО смугу перешкод.

У запеклій боротьбі перемогу вибороли морські піхотинці.

Конкурс триватиме до кінця тижня.

Інформацію підготовлено Міністерством оборони України

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *