СБУ викрила чергові спроби вербування ворожими спецслужбами громадян України ч.2



На Луганщині співробітники СБУ залучені до операції Об’єднаних сил попередили втягнення нашого співвітчизника у злочинну діяльність на користь терористичної організації «ЛНР».
Оперативники спецслужби встановили, що у жовтні 2018 року напередодні звільнення з одного з виправних закладів регіону мешканець Лисичанська був завербований так званим«МГБ ДНР». Вдавшись до методів психологічного тиску бойовики змусили його погодитися на співпрацю. Після прибуття на підконтрольну українській владі територію Луганщини чоловік спочатку мав зібрати та передати терористам інформацію про дислокацію й переміщення підрозділів ЗСУ та діяльність правоохоронних структур. Наступним завданням мало стати вчинення в Лисичанську диверсії. А щоб чоловік став більш зговірливим, терористи погрожували завдати шкоди його вагітній дружині.
Проте виконати доручення бойовиків чоловік не встиг, оскільки став об’єктом уваги української спецслужби. Наразі він надає свідчення стосовно обставин його вербування та поставлених завдань.
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *