Брифінг представника пресс центру ООС 28 11 2018



Минулої доби ситуація в районі проведення операції залишалася під контролем Об'єднаних сил. Найбільшу кількість обстрілів зафіксовано на Приазов'ї. Всього, 27 листопада, окупанти 5 разів порушували режим припинення вогню, в тому числі й із застосуванням мінометів.
На Луганському напрямку, збройні формування Російської Федерації відкрили вогонь із великокаліберних кулеметів, гранатометів та стрілецької зброї у районі Кримського. Підрозділи Об'єднаних сил діяли адекватно ситуації. Втрат серед українських військових не допущено.
Фіксується вогнева активність російських окупантів і на Горлівському напрямку. Тут, в районі Новгородського, ворог здійснив обстріл наших оборонних укріплень зі станкових гранатометів. Жоден військовослужбовець Об'єднаних сил не постраждав. Російські окупаційні війська продовжували ведення прицільного вогню по позиціях Об'єднаних сил на Донецькому напрямку. Ворог відкривав вогонь із гранатометів та великокаліберних кулеметів по наших укріпленнях на підступах до Мар'їнки. Внаслідок ворожих обстрілів жоден військовослужбовець на цьому напрямку не постраждав. Немає втрат і серед цивільного населення. Продовжуються обстріли наших оборонних укріплень на Маріупольському напрямку. Біля Лебединського окупанти застосовували стрілецьку зброю, великокаліберні кулемети і гранатомети, а оборонці Водяного піддалися вогневому впливу ще й з мінометів калібру 82 мм. Ситуація на Приазов’ї залишається під контролем Об’єднаних сил – у ході бойових дій втрат особового складу немає.
Протягом 28 листопада противник вогневої активності не проявляв.
За даними звіту СММ ОБСЄ, який опубліковано 27.11.2018, 26 листопада Місія відвідала райони на непідконтрольних Урядові України територіях в Донецькій області.
Спостерігачі СММ констатують, що у визначених районах зберігання і далі бракує 11 реактивних систем залпового вогню (БМ-21 «Град», 122 мм), 9 самохідних гаубиць (2С1 «Гвоздика», 122 мм) та 10 протитанкових гармат (МТ-12 «Рапіра», 100 мм).
Загалом, попри відносне затишшя, для дестабілізації ситуації та підтримання конфлікту, окупанти продовжують вести прицільні обстріли наших позицій майже на всіх напрямках лінії зіткнення. Об'єднані сили ретельно вивчають ситуацію, ведуть активну розвідку передових підрозділів противника та відслідковують переміщення підрозділів російських окупаційних військ у глибині.
За уточненими даними розвідки, одного окупанта зі складу збройних формувань Російської Федерації минулої доби було знищено.
Криміногенна ситуація в районі виконання завдань операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.
Протягом минулої доби правоохоронцями зі складу Об'єднаних сил, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, затримано 3 особи, причетних до незаконних збройних формувань, виявлено 21 адміністративне правопорушення. Територіальними органами та підрозділами Національної поліції на території Донецької та Луганської областей розкрито:
– 1 розбій;
– 12 крадіжок;
– 1 факт незаконного поводження зі зброєю;
– 3 факти незаконного обігу наркотичних засобів.
Під час забезпечення публічного порядку припинено 360 адміністративних правопорушень. Також виявлено 250 адміністративних правопорушення у сфері безпеки дорожнього руху.
Із незаконного обігу, протягом минулої доби, вилучено одну тротилову шашку вагою 200 г, 5 грамів амфетаміну та 38,7 грамів канабісу.
Контрольні пункти в'їзду-виїзду працюють у штатному режимі.
За вчорашній день на підконтрольну Україні територію та з неї прослідувало 46,5 тисяч осіб та понад 5,5 тисяч транспортних засобів. У пропуску через лінію розмежування, з різних причин, відмовлено 27-и особам. Також, виявлено товарів з ознаками контрабанди на загальну суму понад 190 тисяч гривень. Виявлено один факт використання підроблених документів та затримано одну особу причетну до незаконних збройних формувань. Окрім того, в КПВВ, виконано 95 доручень уповноважених державних органів.
Українською стороною СЦКК, спільно з СММ ОБСЄ, забезпечено планові ремонтно-відновлювальні роботи на критичних об’єктах цивільної інфраструктури Донбасу, які зазнали ушкоджень внаслідок обстрілів з боку збройних формувань Російської Федерації.
Так, протягом 27 листопада, проведено огляд та виконані ремонтні роботи на водогоні Попасної. Також забезпечувався безпечний проїзд працівників робочої зміни до Донецької фільтрувальної станції і назад.
Таким чином, підрозділи Об’єднаних сил продовжують виконувати завдання за призначенням. Суспільно-політична обстановка в районі проведення операції стабільна. Військово-цивільні адміністрації, правоохоронні органи працюють у штатному режимі.
Слава Україні! Представник прес-центру Олексій Жуганов
Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *