У Львові проходить наукова конференція «Ідеї о. Маркіяна Шашкевича та Собор руських вчених»

29 листопада 2018 року в Національному університеті «Львівська політехніка» проходить наукова конференція «Ідеї о. Маркіяна Шашкевича та Собор руських вчених» до 170-річчя Собору руських вчених.

Таке наукове зібрання організували НУ «Львівська політехніка», Місія постуляції святих УГКЦ та Інститут-заповідник імені Маркіяна Шашкевича. На конференції мова йтиме про культурно-просвітницьку, громадську та формаційно-виховну спадщину греко-католицьких душпастирів ХІХ –ХХ ст. Галичини.

Організатори зустрічі вважають, що постаті греко-католицького духовенства ХІХ ст., яке посвятилося формуванню християнського світогляду українців, плеканню культурних і мистецьких традиції «народу без держави» мають що сказати сучасній інтелігенції та студентству. Майже двадцять доповідачів висвітлюватимуть їхнє життя і спадщину в таких ділянках: пасторальній, як учителів життя, учителів богослов’я, як догми, так і душпастирів-проповідників Слова Божого рідною мовою; педагогів, духівників та виховників ревних вірних і свідомих громадян; національно-патріотичного виховання; письменницькій та науковій.

У рамках конференції о 16-00 в галереї «Мистецький простір» відкриється виставка «Невідомий Шашкевич. Одкровення».

У майбутньому планується видання збірника матеріалів конференції.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами http://missiopc.blogspot.com

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *