У Римі провели Міжнародну конференцію присвячену питанню перетворення церковних споруд на світські цілі

29-30 листопада 2018 року, у Римі, при папському Григоріанському університеті, провели Міжнародну конференцію на тему: «Чи Бог уже більше не перебуває тут?».

Присвячена вона питанню перетворення церковних споруд на світські цілі. Конференцію організувала Папська рада культури у співпраці з Італійською єпископською конференцією та згаданим університетом.

У конференції в імені Синоду Єпископів УГКЦ взяв участь владика Гліб (Лончина), Єпарх Лондонський.

Учасники слухали доповіді і дискутували про те, як найкраще використовувати культові споруди, коли католицька спільнота не має можливості їх утримувати. «Це завжди сумний феномен, але важливо гідно вирішити це питання. Найкраще, якщо храм можна спільно вживати з якоюсь іншою установою», – наголосив владика Гліб.

Церкви іноді перетворюють на музеї, бібліотеки, харитативні цілі чи соціальні центри. Але бувають випадки, де храм продано на добру справу, але коли перепродано, його перетворюють на розважальний заклад: ресторан, дискотеку, місце для забав. Церква мусить дуже слідкувати за тим, щоб не допустити до збезчещення культових будівель. Слід творчо підходити до цього питання, щоб зберегти гідність Божого дому.

Прес-служба Лондонської єпархії Пресвятої Родини

 

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *