Сергій Філь: План розвитку територій Луганщини на 2019-2021 роки має стати …

Сергій Філь: План розвитку територій Луганщини на 2019-2021 роки має стати частиною ініційованого Президентом єдиного плану розвитку України

Про це заявив виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь на засіданні обласної Ради регіонального розвитку, яке відбулося сьогодні, 30 листопада, у Сєвєродонецьку.

Він відзначив, що 12 листопада у Києві на Сьомому засіданні Ради регіонального розвитку під головування Президента України Петра Порошенка серед іншого наголошено на відповідальності влади на місцях.

«Обласні делегації, і Луганщина у тому числі, отримали низку доручень. Насамперед, це підготовка звіту розвитку регіонів за 2014-2018 роки. Крім того, нам необхідно підготувати план розвитку територій на наступні три роки з його подальшим обговоренням у громадах», – акцентував Сергій Філь.

Як консультативно-дорадчі органи Ради регіонального розвитку утворені у кожному районі. На їх засіданнях будуть підбиті підсумки роботи та затверджені плани розвитку територій в обов’язковому діалозі з громадськістю.

За підсумками буде доопрацьований перспективний План розвитку територій області на 2019-2021 роки. Він має стати частиною єдиного перспективного Плану розвитку України, ініційованого Петром Порошенком.

Керівник апарату облдержадміністрації Ірина Калініна доповіла, що цей проект підготовлений з урахуванням наданих пропозицій від територій та структурних підрозділів облдержадміністрації. До переліку увійшли 172 об’єкти за різними напрямами.

«Нам необхідно розробити плани перспективного розвитку громад на найближчі три роки, а потім узагальнити з подальшим обговорювання і затвердженням», – зазначила Ірина Калініна.

Кожна територія має визначити пріоритетні об’єкти медицини, освіти, спорту, дозвілля, сервісу, бізнесу та інше.

Також вона поінформувала, що з 1 грудня 2018 року по 3 лютого 2019 року у кожному районі відбудуться засідання місцевих Рад регіонального розвитку, де будуть затверджені плани розвитку територій, які представлять на Другому засіданні обласної Ради регіонального розвитку з представленням його Президенту України.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *