У Полтаві молоді греко-католики влаштували благодійний ярмарок для збору коштів для дітей-сиріт та дітей центру реабілітації

2 грудня у Свято-Троїцькому храмі греко-католики з молодіжної спільноти «Українська молодь — Христові» та волонтери Благодійного Фонду «Всесвіт» провели ярмарок кулінарної випічки, екологічно чистого мила та різдвяних екоіграшок ручної роботи.

Цього року полтавські УМХівці самостійно заснували соціальне підприємництво. Вони власноруч виготовляють екологічно чисте мило та продають його у форматі благодійних ярмарків. Виручені кошти передають на працю з дітьми-сиротами та дітьми з полтавського Центру реабілітації з органічним ураженням центральної нервової системи.

Голова полтавської молодіжної спільноти Богдана Павлишин розповідає, що часто стараються організовувати благодійні ярмарки при парафії: «Звичайно, що сам процес підготовки до ярмарків часто виснажливий і досить непростий. Але коли розумієш, яка мету ми закладаємо у цю справу, то це сильно мотивує та надихає».

Такі благодійні ярмарки при Свято-Троїцькому храмі УГКЦ проходять не вперше. Подібний захід уже відбувався у лютому.

Заступник директора БФ «Всесвіт» Ірина Верига розповідає, що полтавська церковна спільнота і далі планує організовувати благодійні ярмарки: «Кожна благодійна акція спрямована на реалізацію нашого соціального служіння для конкретних дітей нашого міста, зокрема для тих, яким наші священики надають душпастирську опіку. З іншого боку, ми намагаємося привернути увагу полтавців до соціальних проблем нашого міста».

У результаті акції зібрали 2806 грн (якщо вирахувати вартість затрачених продуктів). Ці кошти підуть на подарунки до Дня Святого Миколая для дітей сиріт та дітей з Полтавського Центру реабілітації.

Прес-служба парафії Пресвятої Трійці УГКЦ у Полтаві

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *