Децентралізація підвищує довіру до влади, – Сергій Філь за підсумками …

Децентралізація підвищує довіру до влади, – Сергій Філь за підсумками обласної Ради регіонального розвитку

Завдяки реформі децентралізації Україна перейде на новий, значно вищий рівень довіри до влади, – зазначив в.о. голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь 3 грудня під час брифінгу для ЗМІ.
Децентралізація – одне з головних питань, що обговорювалося на обласній Раді регіонального розвитку, організованої на виконання доручення Президента України.
Під час засідання Ради своє бачення розвитку територій представили знакові громади Луганщини – Новопсковська та Біловодська. «Одна з цих громад була утворена першою в Україні – це Новопсковська об’єднана територіальна громада. І всі побачили, які позитивні плоди приносить децентралізація. Ми побачили нові будинки культури, нові заклади охорони здоров’я – все, що не будувалося тут протягом останніх двадцяти років. Це стало можливим тільки завдяки тому, що Президент України визначив напрям децентралізації, за яким почала рухатися держава», – зауважив Сергій Філь.
Він також зазначив, найбільша об’єднана територіальна громада в межах цілого району – Біловодська – теж досягла значного успіху: «Там ми бачимо освітлені вулиці, нову комунальну техніку, бачимо власні доходи – бюджет розвитку перевищує 100 млн грн. Це вагомий аргумент на користь того, що реформа децентралізації має беззаперечний успіх».
«Головний здобуток цієї реформи у тому, що Україна нарешті переходить від призначених керівників до обраних. Коли керівник обраний, то відповідно і рівень довіри до влади вищий. Переконаний, цей успіх Україна відчує у найближчі два-три роки, і ми перейдемо на новий, значно вищий, рівень довіри до влади», – підкреслив Сергій Філь.

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *