Ікону Богородиці «Це Мати Твоя» проголосили покровителькою Коломийської єпархії

4 грудня 2018 року, у день празника Введення в храм Пресвятої Богородиці, у катедральному соборі Преображення Христового в Коломиї відбулося велике свято. Згідно з декретом єпархіального управління, ікону Богородиці «Це Мати Твоя» проголосили покровителькою Коломийської єпархії.

Історія свідчать, що у ХІХ-ХХ ст. у Коломиї була чудотворна ікона Матері Божої. Під час Другої світової війни, щоб вберегти ікону від знищення, віруючі перевезли її до польського містечка Скомельня-Чарна, поблизу Кракова.

28 вересня 2017 року на Пресвітерській раді, за підтримки мирян, було вирішено написати ікону Пресвятої Богородиці  для привселюдного почитання та посвяти під її опіку жителів м. Коломиї і вірних усієї єпархії. Монах Студійського уставу, іконописець Боніфатій Івашків на прохання правлячого архиєрея Василя (Івасюка) написав ікону Пресвятої Богородиці «Це Мати Твоя». 4 грудня ікону освятили і виставили для привселюдного почитання.

Святкове богослужіння у присутності численного духовенства очолив владика Василь. По завершенні Божественної Літургії всі присутні з іконою обійшли процесійним ходом навколо собору. Під час ходи владика Василь благословив нею місто з чотирьох сторін. Відтак ікону встановили в храмі, де відбулося публічне вшанування та мирування.

Під час святкування владика Василь вручив нагороди священикам, зачитав грамоту-благословення від Святішого Отця Франциска головному фундатору встановлення ікони – народному депутату Олександру Шевченку. «Многая літа» парафіяни заспівали іконописцю Боніфатію Івашківу, а ікони із зображенням Пресвятої Богородиці подарували представникам влади міста та району.

По завершенні урочистостей під час мирування вірних для всіх присутніх співав о. Вітольд Левицький з міста Долини.

Західне бюро «Живого ТБ» за матеріалами kolugcc.org.ua

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *