На Луганщині за участі Командувача ОС відбувся обласний урочистий захід до …

На Луганщині за участі Командувача ОС відбувся обласний урочистий захід до Дня Збройних Сил України

Сьогодні, 5 грудня, у Сєвєродонецьку були проведені урочистості з нагоди прийдешнього Дня Збройних Сил України.
Участь у головному святковому заході, що відбувся в Луганському обласному академічному українському музично-драматичному театрі, взяв Командувач Об’єднаних сил Сергій Наєв.
Також привітати військовослужбовців із професійним святом прибули виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь та голова Донецької обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Куць.
У вітальному слові Сергій Наєв наголосив: «6 грудня – це свято пам’яті тисяч відважних воїнів, які віддали своє життя за незалежність, волю, суверенітет та неподільність нашої держави». «Водночас, – підкреслив Командувач ОС, – День Збройних сил України є святом тих, хто нині захищає територію нашої країни від ворога, піклується про безпеку громадян, а також зміцнення обороноздатності Української держави. Завдяки їхньому незламному духу Україна залишається суверенною та незалежною країною».
Сергій Наєв звернув увагу на посилення обороноздатності України: «П’ятий рік поспіль Збройні сили демонструють усьому світові, що українське військо здатне захистити державу». На жаль, спротив російській збройній агресії обходиться нам найвищою ціною. «Ми досі втрачаємо своїх бойових побратимів, мужніх захисників рідної землі. Вічна пам’ять і слава героям, які віддали життя за мирне та незалежне майбутнє України», – додав Сергій Наєв і закликав хвилиною мовчання віддати шану військовослужбовцям, які загинули в російсько-українській війні.
Командувач ОС подякував та вручив дружині нашого загиблого земляка Валерія Шишака високу державну нагороду – орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня (посмертно). Під час запеклого півгодинного бою на околицях Южного, що на Донеччині, Валерій отримав смертельне поранення від кулі ворожого снайпера.
У своєму вітальному слові Сергій Філь зазначив: «За майже п’ять останніх років ми змогли збудувати нову українську армію. Президент України Петро Порошенко у надскладних умовах відновив обороноздатність держави. І сьогодні наша армія є найбільшою та найбоєздатнішою в Європі».
Очільник Луганщини також подякував волонтерам та працівникам тилу: «Без вашої допомоги сьогоднішнє свято було б неможливим».
Командувач ОС Сергій Наєв був нагороджений найвищою почесною відзнакою Луганської області «За розвиток регіону».

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *