Виробництво сучасної та ефективної зброї неможливо без фундаментальних наукових досліджень

Виробництво сучасної та ефективної зброї неможливо без фундаментальних наукових досліджень. Про це сказав Секретар Ради національної безпеки та оборони України Олександр Турчинов у четвер у Києві, відкриваючи виставку-презентацію науково-технічних розробок і технологій установ НАН України «Наука – обороні та безпеці держави», присвячену ювілейній даті – 100-річчю заснування Національної академії наук України.

На виставці були представлені результати роботи академічних наукових закладів та спільні розробки українських вчених з підприємствами ДК«Укроборонпром» та «Лігою оборонних підприємств України».

За словами О. Турчинова, впровадження наукових досліджень та інновацій у виробництві нового озброєння і військової техніки – «єдиний шлях побудови надійної системи захисту країни та забезпечення армії сучасним озброєнням і військовою технікою».

«Виставка стане майданчиком для опрацювання нових програм співпраці вчених Національної академії наук і Міністерства оборони, Генерального штабу ЗСУ, Державного космічного агентства та Держконцерну «Укроборонпром» а також приватних підприємств оборонно-промислового комплексу», – сказав він.

На думку Секретаря РНБО України, представлені на цій виставці розробки повинні отримати високу оцінку наших військових: «Це і принципово нова броня для наших танків і БТР, і системи протидії ворожим ракетам, і нові маскуючі покриття, які дозволяють залишатися невидимими навіть в інфрачервоному спектрі світла, і багато інших винаходів, що значно зміцнять наш оборонний потенціал».

За його словами, знаменним є те, що відкриття виставки відбувається в День Збройних Сил України, «фактично ця виставка – це привітання наших славетних воїнів з їх професійним святом від науковців».

«Для протидії військовій агресії жорстокого та сильного ворога замало мужності, професіоналізму та патріотизму наших солдат та офіцерів, їм необхідна нова сучасна ефективна зброя та військова техніка, а це неможливо без глибоких наукових досліджень та розробок», – зазначив О. Турчинов.

«Без мобілізації наукового потенціалу нації, без перетворення інтелекту країни на потужну зброю ми не зможемо перемогти в цій війні. Це найважливіша проблема і пріоритетне завдання», – резюмував він.

ФОТОГАЛЕРЕЯ

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *